Bekijk specificaties »

Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen

1 andere versie
Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen (Paperback) (Paperback) v.a. € 39,50
382
Meest gekocht
Bekijk Psychologie top 10 »
Geen reviews
Schrijf een review »
0x
0x

Top 3 meest gekocht


Het duiveltje van de geest
Psychodynamische therapie in de praktijk
Het chronisch vermoeidheidssyndroom
Expert reviews
Consumenten reviews
2.337.130 shoppers lezen jaarlijks reviews over boeken op beslist.nl
Specificaties
Product omschrijving Mensen die werken met kinderen of jeugdigen vragen zich wel eens af wat er met een kind aan de hand is. Vaak wordt deze vraag beantwoord met het vaststellen van tijdelijke problemen. Soms wordt een psychische stoornis vastgesteld. In beide gevallen roept dat nieuwe vragen op: Hoe zijn de problemen of de stoornis ontstaan? Hadden deze voorkomen kunnen worden? En hoe zit het met de toekomstperspectieven van het kind? Is hulpverlening nodig? Welke hulpverlening is mogelijk?
Vragen naar het ontstaan en het beloop van psychische stoornissen worden gesteld in de ontwikkelingspsychopathologie, een nieuwe discipline waarin inzichten uit meerdere wetenschappen geÔntegreerd worden.
Dit boek is het eerste Nederlandstalige boek waarin de visie op de ontwikkeling van psychische stoornissen centraal wordt gesteld. Het beschrijft stoornissen bij kinderen en jeugdigen volgens een vast stramien: normale ontwikkeling en kenmerken, relaties met andere stoornissen, culturele invloeden op de stoornis, risico- en beschermingsfactoren en mogelijkheden van preventie en behandeling.
Het boek sluit aan bij de actuele theorieŽn en maakt gebruik van recent verschenen literatuur. Het is geschreven voor (aanstaande) hulpverleners en opvoeders zoals SPH'ers, MWD'ers, verpleegkundigen, leerkrachten, sociale wetenschappers ťn ouders. Bij het boek hoort een website met nieuw verschenen literatuur, aanvullingen op de tekst van dit boek, adviezen voor docenten, opdrachten voor studenten en links naar relevante informatiebronnen.
Jakop Rigter is als docent psychologie en psychopathologie verbonden aan de SPH-opleiding van de Haagse Hogeschool. Eerder schreef hij Psychologie voor de praktijk (1992) en Het palet van de psychologie (1996).

Algemene kenmerken

Boekgenre School & studie > Psychologie > Psychologie overig
NUR-code 770
Verschijningsdatum april 2002

Auteur(s) / uitgever

Auteur Jakop Rigter
Uitgever Coutinho

Eigenschappen

Aantal pagina's 502
Afmetingen 172 x 31 x 240 mm
Bindwijze Paperback
Druk druk 1
Massa 939 gram
Taal Nederlandstalig

Algemene productdetails

EAN 9789062832996
ISBN-10 9062832997
Verschenen in 2002