BESLIST.NL IS BESLISSEN MET ZEKERHEID
Ruim 10.000 shops. 25 miljoen producten. Altijd de beste deal voor jou.
Ik beslis graag met zekerheid Michel Mulder
Olympisch kampioen

Ontwikkelingspsychopathologie bij kinderen en jeugdigen

Bekijk specificaties »
Expert reviews
Consumenten reviews
2.105.271 shoppers lezen jaarlijks reviews over boeken op beslist.nl
Andere shoppers wachten op jouw mening Schrijf review
Specificaties
Product omschrijving Mensen die werken met kinderen of jeugdigen vragen zich wel eens af wat er met een kind aan de hand is. Vaak wordt deze vraag beantwoord met het vaststellen van tijdelijke problemen. Soms wordt een psychische stoornis vastgesteld. In beide gevallen roept dat nieuwe vragen op: Hoe zijn de problemen of de stoornis ontstaan? Hadden deze voorkomen kunnen worden? En hoe zit het met de toekomstperspectieven van het kind? Is hulpverlening nodig? Welke hulpverlening is mogelijk?
Vragen naar het ontstaan en het beloop van psychische stoornissen worden gesteld in de ontwikkelingspsychopathologie, een nieuwe discipline waarin inzichten uit meerdere wetenschappen geÔntegreerd worden.
Dit boek is het eerste Nederlandstalige boek waarin de visie op de ontwikkeling van psychische stoornissen centraal wordt gesteld. Het beschrijft stoornissen bij kinderen en jeugdigen volgens een vast stramien: normale ontwikkeling en kenmerken, relaties met andere stoornissen, culturele invloeden op de stoornis, risico- en beschermingsfactoren en mogelijkheden van preventie en behandeling.
Het boek sluit aan bij de actuele theorieŽn en maakt gebruik van recent verschenen literatuur. Het is geschreven voor (aanstaande) hulpverleners en opvoeders zoals SPH'ers, MWD'ers, verpleegkundigen, leerkrachten, sociale wetenschappers ťn ouders. Bij het boek hoort een website met nieuw verschenen literatuur, aanvullingen op de tekst van dit boek, adviezen voor docenten, opdrachten voor studenten en links naar relevante informatiebronnen.
Jakop Rigter is als docent psychologie en psychopathologie verbonden aan de SPH-opleiding van de Haagse Hogeschool. Eerder schreef hij Psychologie voor de praktijk (1992) en Het palet van de psychologie (1996).
Algemene kenmerken
Boekgenre School & studie > Psychologie > Psychologie overig
NUR-code NUR-code 770
Verschijningsdatum april 2002
Auteur(s) / uitgever
Auteur Jakop Rigter
Uitgever Uitgever Coutinho
Eigenschappen
Aantal pagina's Aantal pagina's 502
Afmetingen Afmetingen 172 x 31 x 240 mm
Bindwijze Bindwijze Paperback
Druk Druk druk 1
Massa 939 gram
Taal Nederlandstalig
Algemene productdetails
EAN EAN 9789062832996
ISBN-10 ISBN-10 9062832997
Verschenen in 2002
sluiten