BESLIST.NL IS BESLISSEN MET ZEKERHEID
Ruim 10.000 shops. 25 miljoen producten. Altijd de beste deal voor jou.
Ik beslis graag met zekerheid Michel Mulder
Olympisch kampioen

Oei, ik groei!

Weinig shops verkopen dit product
LET OP! Weinig shops
Deze opvoeding en verzorging boek wordt weinig aangeboden Dit betekent dat:
  1. van 10.000 shops biedt 1 shop dit product aan
  2. dus je hebt hier weinig kans op een goede deal
Bekijk specificaties »

Te koop bij Dekinderplaneet.beTe koop bij 1 shop

beoordeling keurmerk levertijd shops prijs  

"Klasse shop" Bij je thuis voor € 35,95 Levertijd: 1 - 3 werkdagen Dekinderplaneet.be Bij je thuis voor € 35,95

Expert reviews
Consumenten reviews
1.744.639 shoppers lezen jaarlijks reviews over boeken op beslist.nl
Andere shoppers wachten op jouw mening Schrijf review
Specificaties
Product omschrijving Het is een volkswijsheid en een wetenschappelijk gegeven dat kinderen lichamelijk niet geleidelijk maar met schokken groeien. Ook mentaal groeit je baby met sprongen. Zo"n sprong wordt aangekondigd door de drie H's: Hangerigheid, Huilerigheid, en Humeurigheid. Als het weer zover is, gaan baby en ouders door een moeilijke periode. Deze, voorspelbare, perioden komen op vaste leeftijden terug: rond vijf weken, daarna rond acht weken, dan rond twaalf weken en ga zo maar door. Tien keer is het raak in de eerste twintig maanden, dan is de eerste grote fase in de ontwikkeling van een kind afgerond. Die fase wordt ook wel de sensorimotorfase genoemd.
Gelukkig is er een goede reden voor die moeilijke perioden. Met iedere sprong krijgt je baby er een nieuw waarnemingsvermogen en een nieuw leervermogen bij. Plotseling ligt zijn wereldje overhoop. Logisch dat hij van slag is en zich terugtrekt in het oude vertrouwde. Je baby wil eerst "mamma tanken" alvorens die nieuwe wereld te verkennen. Met iedere sprong wordt het leven van je baby een beetje ingewikkelder. Dat leidt tot meer conflicten en in het tweede levensjaar melden veel ouders echte ruzies, vooral als waarden, normen en regels aan de orde komen en het ontluikende zelfbegrip. Het is bekend dat de puberteit een moeilijke periode is, maar je puberende peuter kan er ook wat van! Als je als ouders weet dat je kind er eigenlijk niets aan kan doen en als je begrijpt wat er in het hoofdje van je baby omgaat, dan zijn de moeilijke perioden beter te verdragen. Dit boek staat vol met uit het leven gegrepen voorbeelden die heel herkenbaar en vaak geestig zijn en met praktische tips en spelletjes die je helpen de moeilijke perioden om te zetten in vooruitgang.
De in dit boek beschreven "sprongen"zijn internationaal onderzocht en bevestigd. Engels, Spaans en Zweeds onderzoek vond mentale sprongen op dezelfde leeftijden als in "Oei, ik groei!"beschreven staan!
Algemene kenmerken
BoekgenreGezondheid & psychologie > Opvoeding & verzorging
Verschijningsdatumjuli 2011
Auteur(s) / uitgever
AuteurHetty van de Rijt
UitgeverUitgeverKosmos
Eigenschappen
Aantal pagina'sAantal pagina's376
AfmetingenAfmetingen179 x 37 x 249 mm
BindwijzeBindwijzeHardcover
Massa1108 gram
TaalNederlandstalig
Algemene productdetails
EANEAN9789021549620
ISBN-10ISBN-10902154962X
Verschenen in2011
sluiten