Bekijk specificaties »

Oei, ik groei!

1 andere versie
Oei, ik groei (Hardcover) (Hardcover) v.a. € 20,00
77
Meest gekocht
Bekijk opvoeding en verzorging
boeken top 10 »
Geen reviews
Schrijf een review »
0x
0x

Top 3 meest gekocht


Het leuke spelletjesboek voor baby en papa
Nijntje 1e Jarenboek / Roze
How2talk2kids / Broers en zussen zonder rivaliteit
Expert reviews
Consumenten reviews
2.379.550 shoppers lezen jaarlijks reviews over boeken op beslist.nl
Specificaties
Product omschrijving Het is een volkswijsheid en een wetenschappelijk gegeven dat kinderen lichamelijk niet geleidelijk maar met schokken groeien. Ook mentaal groeit je baby met sprongen. Zo"n sprong wordt aangekondigd door de drie H's: Hangerigheid, Huilerigheid, en Humeurigheid. Als het weer zover is, gaan baby en ouders door een moeilijke periode. Deze, voorspelbare, perioden komen op vaste leeftijden terug: rond vijf weken, daarna rond acht weken, dan rond twaalf weken en ga zo maar door. Tien keer is het raak in de eerste twintig maanden, dan is de eerste grote fase in de ontwikkeling van een kind afgerond. Die fase wordt ook wel de sensorimotorfase genoemd.
Gelukkig is er een goede reden voor die moeilijke perioden. Met iedere sprong krijgt je baby er een nieuw waarnemingsvermogen en een nieuw leervermogen bij. Plotseling ligt zijn wereldje overhoop. Logisch dat hij van slag is en zich terugtrekt in het oude vertrouwde. Je baby wil eerst "mamma tanken" alvorens die nieuwe wereld te verkennen. Met iedere sprong wordt het leven van je baby een beetje ingewikkelder. Dat leidt tot meer conflicten en in het tweede levensjaar melden veel ouders echte ruzies, vooral als waarden, normen en regels aan de orde komen en het ontluikende zelfbegrip. Het is bekend dat de puberteit een moeilijke periode is, maar je puberende peuter kan er ook wat van! Als je als ouders weet dat je kind er eigenlijk niets aan kan doen en als je begrijpt wat er in het hoofdje van je baby omgaat, dan zijn de moeilijke perioden beter te verdragen. Dit boek staat vol met uit het leven gegrepen voorbeelden die heel herkenbaar en vaak geestig zijn en met praktische tips en spelletjes die je helpen de moeilijke perioden om te zetten in vooruitgang.
De in dit boek beschreven "sprongen"zijn internationaal onderzocht en bevestigd. Engels, Spaans en Zweeds onderzoek vond mentale sprongen op dezelfde leeftijden als in "Oei, ik groei!"beschreven staan!

Algemene kenmerken

Boekgenre Gezondheid & psychologie > Opvoeding & verzorging
Verschijningsdatum juli 2011

Auteur(s) / uitgever

Auteur Hetty van de Rijt
Uitgever Kosmos

Eigenschappen

Aantal pagina's 376
Afmetingen 179 x 37 x 249 mm
Bindwijze Hardcover
Massa 1108 gram
Taal Nederlandstalig

Algemene productdetails

EAN 9789021549620
ISBN-10 902154962X
Verschenen in 2011