Bekijk specificaties »

  Oei, ik groei!

  1 andere versie
  Oei, ik groei ! (Hardcover) (Hardcover) v.a. € 49,95
  19
  Meest gekocht
  Bekijk opvoeding en verzorging
  boeken top 10 »
  Geen reviews
  Schrijf een review »
  0x
  0x

  Prijzen voor Oei, ik groei!

  beoordeling keurmerk levertijd shops prijs  

  Gratis thuisbezorgd! Levertijd: 2 werkdagen

  Bij je thuis voor € 32,90 Op werkdagen voor 20:00 uur besteld, volgende dag in huis

  Bij je thuis voor € 34,90 Levertijd: 1 - 3 werkdagen

  Gratis thuisbezorgd! Levertijd: 3 werkdagen

  Exacte afleverdatum onduidelijk

  Gratis thuisbezorgd! Levertijd onbekend

  Verzendkosten onbekend Levertijd onbekend

  Bij je thuis voor € 34,90 Neem contact op voor levertijd

  Expert reviews
  Consumenten reviews
  2.202.400 shoppers lezen jaarlijks reviews over boeken op beslist.nl
  Specificaties
  Product omschrijving Het is een volkswijsheid en een wetenschappelijk gegeven dat kinderen lichamelijk niet geleidelijk maar met schokken groeien. Ook mentaal groeit je baby met sprongen. Zo"n sprong wordt aangekondigd door de drie H's: Hangerigheid, Huilerigheid, en Humeurigheid. Als het weer zover is, gaan baby en ouders door een moeilijke periode. Deze, voorspelbare, perioden komen op vaste leeftijden terug: rond vijf weken, daarna rond acht weken, dan rond twaalf weken en ga zo maar door. Tien keer is het raak in de eerste twintig maanden, dan is de eerste grote fase in de ontwikkeling van een kind afgerond. Die fase wordt ook wel de sensorimotorfase genoemd.
  Gelukkig is er een goede reden voor die moeilijke perioden. Met iedere sprong krijgt je baby er een nieuw waarnemingsvermogen en een nieuw leervermogen bij. Plotseling ligt zijn wereldje overhoop. Logisch dat hij van slag is en zich terugtrekt in het oude vertrouwde. Je baby wil eerst "mamma tanken" alvorens die nieuwe wereld te verkennen. Met iedere sprong wordt het leven van je baby een beetje ingewikkelder. Dat leidt tot meer conflicten en in het tweede levensjaar melden veel ouders echte ruzies, vooral als waarden, normen en regels aan de orde komen en het ontluikende zelfbegrip. Het is bekend dat de puberteit een moeilijke periode is, maar je puberende peuter kan er ook wat van! Als je als ouders weet dat je kind er eigenlijk niets aan kan doen en als je begrijpt wat er in het hoofdje van je baby omgaat, dan zijn de moeilijke perioden beter te verdragen. Dit boek staat vol met uit het leven gegrepen voorbeelden die heel herkenbaar en vaak geestig zijn en met praktische tips en spelletjes die je helpen de moeilijke perioden om te zetten in vooruitgang.
  De in dit boek beschreven "sprongen"zijn internationaal onderzocht en bevestigd. Engels, Spaans en Zweeds onderzoek vond mentale sprongen op dezelfde leeftijden als in "Oei, ik groei!"beschreven staan!

  Algemene kenmerken

  Boekgenre Gezondheid & psychologie > Opvoeding & verzorging
  Verschijningsdatum juli 2011

  Auteur(s) / uitgever

  Auteur Hetty van de Rijt
  Uitgever Kosmos

  Eigenschappen

  Aantal pagina's 376
  Afmetingen 179 x 37 x 249 mm
  Bindwijze Hardcover
  Massa 1108 gram
  Taal Nederlandstalig

  Algemene productdetails

  EAN 9789021549620
  ISBN-10 902154962X
  Verschenen in 2011