Bekijk specificaties »

  Rekenen en wiskunde uitgelegd

  949
  Meest gekocht
  Bekijk Exacte wetenschappen top 10 »
  Geen reviews
  Schrijf een review »
  0x
  0x

  Prijzen voor Rekenen en wiskunde uitgelegd

  beoordeling keurmerk levertijd shops prijs  

  Gratis thuisbezorgd! Levertijd: 1 - 3 werkdagen


  Top 3 meest gekocht


  Foundations of IT Service Management
  Basisboek wiskunde in business
  Aan de slag met Linux / Voor LPIC-1
  Expert reviews
  Consumenten reviews
  2.196.077 shoppers lezen jaarlijks reviews over boeken op beslist.nl
  Specificaties
  Product omschrijving Goed rekenonderwijs vereist een vakkundige leerkracht die boven de stof staat en vertrouwen heeft in zijn eigen rekenvaardigheid. Een startbekwame leerkracht beheerst niet alleen de basis, maar kent verschillende benaderingen van een probleem, zodat hij kan inspelen op de diverse rekenstrategieen van zijn leerlingen.
  Met Rekenen en wiskunde uitgelegd brengt de (toekomstige) leerkracht zijn rekenkundige kennis op het niveau dat nodig is om goed rekenonderwijs te geven. De auteurs volgen de structuur van de Kennisbasis Rekenen-Wiskunde: van hele getallen naar verhoudingen en procenten en vervolgens naar meten, meetkunde en verbanden. Het laatste hoofdstuk biedt een voorbeeld van rekenen binnen een thema of project. Rekenen en wiskunde uitgelegd biedt naast de basisstof die in de boeken voor leerlingen staat ook een uitbreiding van het vakkundig repertoire. Hiermee is de (toekomstige) leerkracht in staat de stof vanuit een breder perspectief te benaderen. Het boek sluit af met twee series opgaven. De eerste serie betreft de basisvaardigheden en is per domein gerangschikt, de tweede serie betreft opgaven bij het repertoire. De uitwerkingen van de opgaven zijn beschikbaar via de bijbehorende website.
  De auteurs leggen bij alle onderwerpen een link naar de didactiek. Tevens zijn door het hele boek heen tips opgenomen die de leerkracht handvatten bieden om de stof bij de leerling onder de aandacht te brengen. Op de bijbehorende website staan extra oefeningen.
  Peter Ale en Martine van Schaik zijn beiden docent reken-/wiskundedidactiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Peter Ale doceert daarnaast ook aan de Universitaire Pabo van Amsterdam.

  Algemene kenmerken

  Boekgenre School & studie > Exacte wetenschappen
  Ondertitel kennisbasis voor leerkrachten basisonderwijs
  Verschijningsdatum september 2011

  Auteur(s) / uitgever

  Auteur Ale, P.
  Uitgever Coutinho

  Eigenschappen

  Afmetingen 171 x 17 x 241 mm
  Bindwijze Paperback
  Massa 478 gram
  Taal Nederlandstalig

  Algemene productdetails

  EAN 9789046902721
  ISBN-10 9046902722
  Verschenen in 2011