Bekijk specificaties »

Rekenen en wiskunde uitgelegd

1 andere versie
Rekenen en wiskunde uitgelegd (Paperback) (Paperback) v.a. € 34,50
981
Meest gekocht
Bekijk Exacte wetenschappen top 10 »
Geen reviews
Schrijf een review »
0x
0x

Top 3 meest gekocht


Het boek der oneindigheid
Deep space
Binas / 6e havo/vwo / deel informatieboek
Expert reviews
Consumenten reviews
2.491.129 shoppers lezen jaarlijks reviews over boeken op beslist.nl
Specificaties
Product omschrijving Goed rekenonderwijs vereist een vakkundige leerkracht die boven de stof staat en vertrouwen heeft in zijn eigen rekenvaardigheid. Een startbekwame leerkracht beheerst niet alleen de basis, maar kent verschillende benaderingen van een probleem, zodat hij kan inspelen op de diverse rekenstrategieen van zijn leerlingen.
Met Rekenen en wiskunde uitgelegd brengt de (toekomstige) leerkracht zijn rekenkundige kennis op het niveau dat nodig is om goed rekenonderwijs te geven. De auteurs volgen de structuur van de Kennisbasis Rekenen-Wiskunde: van hele getallen naar verhoudingen en procenten en vervolgens naar meten, meetkunde en verbanden. Het laatste hoofdstuk biedt een voorbeeld van rekenen binnen een thema of project. Rekenen en wiskunde uitgelegd biedt naast de basisstof die in de boeken voor leerlingen staat ook een uitbreiding van het vakkundig repertoire. Hiermee is de (toekomstige) leerkracht in staat de stof vanuit een breder perspectief te benaderen. Het boek sluit af met twee series opgaven. De eerste serie betreft de basisvaardigheden en is per domein gerangschikt, de tweede serie betreft opgaven bij het repertoire. De uitwerkingen van de opgaven zijn beschikbaar via de bijbehorende website.
De auteurs leggen bij alle onderwerpen een link naar de didactiek. Tevens zijn door het hele boek heen tips opgenomen die de leerkracht handvatten bieden om de stof bij de leerling onder de aandacht te brengen. Op de bijbehorende website staan extra oefeningen.
Peter Ale en Martine van Schaik zijn beiden docent reken-/wiskundedidactiek aan de Hogeschool van Amsterdam. Peter Ale doceert daarnaast ook aan de Universitaire Pabo van Amsterdam.

Algemene kenmerken

Boekgenre School & studie > Exacte wetenschappen
Ondertitel kennisbasis voor leerkrachten basisonderwijs
Verschijningsdatum september 2011

Auteur(s) / uitgever

Auteur Ale, P.
Uitgever Coutinho

Eigenschappen

Afmetingen 171 x 17 x 241 mm
Bindwijze Paperback
Massa 478 gram
Taal Nederlandstalig

Algemene productdetails

EAN 9789046902721
ISBN-10 9046902722
Verschenen in 2011