Bekijk specificaties »

LaCie 5big Network 2 ( 301511EK ) NAS

932
Meest gekocht
Bekijk Harde schijven top 10 »
Geen reviews
Schrijf een review »
0x
0x

Top 3 meest gekocht


WD Elements Portable Storage 1TB Zwart
WD Elements Portable Storage 500GB Zwart
Toshiba Canvio Basics 1TB Zwart
Expert reviews
Consumenten reviews
197.477 shoppers lezen jaarlijks reviews over harde schijven op beslist.nl
Specificaties
Product omschrijving De LaCie 5big Network is ideaal voor het eenvoudig opslaan, delen, beveiligen en maken van back-ups van uw kantoorbestanden. Hij beschikt over vijf interne sleuven voor een verbluffende opslagcapaciteit van 7,5 TB. U kunt hem zelfs verder aanpassen aan uw persoonlijke behoeften door meer externe harde schijven toe te voegen aan de 5big Network, met zijn vier externe poorten. Naast de volledige compatibiliteit met Windows-, Mac- en Linux-besturingssystemen ondersteunt hij de meest populaire toegangsprotocollen en kunnen tot wel 25 netwerkgebruikers tegelijkertijd toegang hebben.

Dankzij de veilige RAID-modi, inclusief RAID 5 en RAID 6, geeft de 5big Network u toegang tot uw gegevens, zelfs bij het falen van een schijf. Met de hot-swappable schijflades kunt u zelfs onderhoud uitvoeren zonder uw werkstroom te be´nvloeden. De "Spare"-modi zorgen voor een tweede beveiligingsniveau; een soort "automatisch onderhoud" waarmee de RAIDbeveiliging onmiddellijk weer wordt opgebouwd als een schijf faalt. Met ruimte voor vijf schijven biedt de 5big in bijna elke RAID-modus meer capaciteit dan oplossingen met vier schijven. Extra reserveschijven zijn beschikbaar als optie voor onmiddellijke vervanging.

Haal extra beveiliging in huis en verhoog de draagbaarheid van gegevens door een back-up van uw 5big Network op een externe harde schijf te maken via de USB 2.0- en eSATA 3GB poorten. Een back-up maken met de 5big is eenvoudig en kan aan uw persoonlijke behoeften worden aangepast. Zo kunt u opteren voor dagelijkse of wekelijkse back-ups of zelf een tijdstip of datum kiezen. Het incrementele back-upsysteem van de 5big Network bespaart u automatisch tijd door alleen een back-up van nieuwe bestanden te maken.

De intu´tieve webinterface maakt het beheer eenvoudig, handig en veilig. Dankzij de DHCP- en Apipa-ondersteuning van de 5big Network gebeurt de netwerkconfiguratie snel en automatisch. De controle van de gegevenstoegang is eenvoudig door diverse beveiligingsniveaus toe te wijzen aan gedeelde mappen, groepen, gebruikersprofielen en publieke toegang. Door de Windows ADS-domeinondersteuning hoeft u geen gebruikers- en groepsaccounts opnieuw aan te maken. Eindgebruikers hoeven geen nieuwe wachtwoorden en gebruikersnamen aan te maken, wat de 5big Network zowel handig als veilig maakt. De 5big Network stuurt de beheerder eveneens berichten via e-mail over gebeurtenissen zoals back-up, RAID-constructie en downloads, alsook waarschuwingen over hoge temperatuur, schade aan schijven en ventilatorstoringen.

Met de LaCie 5big Network kunt u gemakkelijk multimedia-inhoud streamen naar uw televisie. U kunt uw media afspelen op elke UPnP AV-compatibele Digital Media Adapter (DMA), zoals een PS3 of Xbox, zonder een computer te gebruiken. Hierbij slaat u de informatie direct op de LaCie 5big Network op. De LaCie 5big Network is eigenlijk ontwikkeld om compatibel te zijn met elk DLNA-multimedia-apparaat en werkt ook met iTunes. Daarnaast kunnen gebruikers de LaCie 5big Network instellen om torrent-bestanden automatisch te downloaden zonder de computer ingeschakeld te laten.

Voor het beste en meest betrouwbare koelsysteem van de 5big Network heeft LaCie gekozen voor Noctua en de NF-P12-ventilatortechnologie. Deze werd in Oostenrijk ontworpen en wordt automatisch thermisch gereguleerd door SMART-commando's. Het ontwerp bestaande uit negen vinnen en de vortex-regelgroeven van de ventilator zorgen voor een superieure druk- en luchtstroomprestatie, met een volume van minder dan 19 dBA. Noctua is de beste in zijn klasse en heeft een vermogen van 150.000 uur MTBF (tijd tussen storingen). Bovendien is hij vanwege zijn ultrastille ontwerp ideaal voor zelfs de meest geluidsgevoelige creatieve omgeving. Deze aandacht voor detail maakt de 5big Network 15% (zoeken) tot 37% (inactief) stiller dan traditionele systemen met 4 schijven.

De professionele aluminiumtoren van de 5big Network, ontworpen door de wereldberoemde industrieel ontwerper Neil Poulton, is robuust en betrouwbaar, met een sterke metalen behuizing en vijf vergrendelbare drivelades die geplaatst en verwijderd kunnen worden. Rode en blauwe LED's identificeren elke schijf en de gloeiende blauwe knop voegt meer dan alleen stijl toe: met ÚÚn druk op de knop maakt u een back-up van een aangesloten externe harde schijf, USB-sleutel of digitale camera op de 5big Network. Daarnaast is de 5big Network ontwikkeld om te worden gestapeld en om elke werkomgeving te verbeteren met zijn ruimtebesparende mogelijkheden.

Algemene productdetails

Aantal ge´nstalleerde apparaten/modules 5 (ge´nstalleerd) / 5 (max.)
Compatibiliteit netwerkservices Apple Bonjour Protocol ▪ DHCP ▪ FTP ▪ Server Message Block (SMB) ▪ Apple File Protocol (AFP) ▪ HTTP ▪ HTTPS
Conformiteitsnormen DLNA CERTIFIED ▪ UPnP
Expansion Bays 5 (totaal) / 0 (vrij) x hot-swap (verwisselbaar zonder uitschakelen)
Max. aantal opslagapparaten 5
Ondersteunde apparaten Vaste schijf ▪ schijfmatrix (RAID)
Protocol voor beheer op afstand HTTP
Protocol voor gegevenskoppeling Ethernet ▪ Fast Ethernet ▪ Gigabit Ethernet
RAID-niveau 1e controller RAID 0 ▪ RAID 5 ▪ RAID 6 ▪ RAID 10 ▪ RAID 5 hot spare
Totaal Expansion Bays (vrij) 5 ( 0 ) x hot-swap (verwisselbaar zonder uitschakelen)
Totale opslagcapaciteit 5 TB
Type Hot-swap (verwisselbaar zonder uitschakelen)
Type Netwerkadapter
Verbinding met host Gigabit Ethernet
Voorzieningen Wake-on-LAN (WOL) ▪ printerserver ▪ iTunes-server ▪ BitTorrent Client ▪ UPnP Media Server
EAN 3660619315116
Merk LaCie
Productlijn LaCie 5big
SKU 301511EK

Algemene kenmerken

Type apparaat NAS-server

Controller voor opslag

Type 1e opslagcontroller 1 x RAID

Harde schijf

Capaciteit 5 x 1 TB

Software / Systeemvereisten

Benodigd besturingssysteem Linux 2.6 ▪ Apple MacOS X 10.4 ▪ Apple MacOS X 10.6 ▪ Microsoft Windows Vista / XP / 7 ▪ Apple MacOS X 10.5
Software meegeleverd Genie Backup Manager Pro ▪ Intego Backup Manager Pro ▪ LaCie Network Assistant

Stroom

Voeding Netspanningsadapter - extern

Uitbreiding / Aansluiting

Interfaces uitbreidingen / aansluitingen 2 x Ethernet 10Base-T/100Base-TX/1000Base-T - RJ-45
2 x Hi-Speed USB - 4-PIN USB type A
2 x eSATA-300 - 7-pins externe seriŰle ATA

Diversen

Conformiteitsnormen RoHS
Kabels meegeleverd 1 x netwerkkabel

Garantie van de fabrikant

Service & Support 3 jaar garantie
Service & Support details Beperkte garantie - 3 jaar

Afmetingen & gewicht

Breedte 17,3 cm
Diepte 19,6 cm
Hoogte 22 cm
Massa 7,6 kg