Bekijk specificaties »

  QNAP TS-809 Pro Turbo NAS ( TS-809-PRO-EU ) NAS

  Meest gekocht
  Bekijk alle Netwerkopslag »
  Geen reviews
  Schrijf een review »
  0x
  0x
  Expert reviews
  Consumenten reviews
  46.953 shoppers lezen jaarlijks reviews over netwerkopslag op beslist.nl
  Specificaties
  Product omschrijving Moderne bedrijven hebben een betrouwbare en veilige opslagoplossing nodig voor backups, bescherming en beheer van gegevens. De TS-809 Pro is het krachtige exemplaar van de prijswinnende Turbo-NASfamilie van QNAP met ruimte voor acht schijven, ontworpen voor zakelijke gebruikers. Het is een NAS met vooraanstaande prestaties, ondersteuning voor geavanceerde RAID-configuraties voor gegevensbescherming, ingebouwde iSCSI-doeldienst, AES 256-bits versleuteling per volume, veel servermogelijkheden voor grote bedrijven en een hoge betrouwbaarheid voor meerdere gelijktijdig actieve toepassingen.

  De TS-809 Pro kan dienen als een NAS en als iSCSI-doelserver. De ingebouwde iSCSI-deldienst is een betaalbaar IP-SAN-alternatief (Opslaggebiednetwerk) voor SMB. U kunt de NAS inrichten om op een economische manier de opslagcapaciteit uit te breiden van bestaande toepassingsservers, zoals een databaseserver en mailserver. Verder is "Virtuele ruimtetoekenning" (Thin Provisioning) mogelijk zodat u flexibel de capaciteit van iSCSI LUN (Logisch eenheidnummer) aan het begin kunt uitbreiden, ongeacht de fysieke schijfgrootte.

  De TS-809 Pro ondersteunt het delen van bestanden tussen platforms onder Linux, UNIX, Mac en Windows. Veelzijdige toepassingen worden ondersteund, zoals bestandsserver, FTP-server met versleuteling en printerserver, door PHP/MySQL ondersteunde webserver en versleutelde replicatie op afstand. Verder wordt Windows AD (Actieve map) ondersteund als hulp bij het maken van een gemakkelijk toegankelijke omgeving en om de onderhoudskosten te verminderen. Aanmelden met SSH en SSL op een webpagina maken het mogelijk gegevens veilig te verzenden, op te slaan en te delen.

  De TS-809 Pro heeft een dominante mogelijkheid om "per volume te versleutelen". De gegevens op de server worden met AES 256-bits versleuteld. Zelfs als de harde schijven gestolen worden, is er geen kans dat de vertrouwelijke gegevens bekend worden, want de gegevens zijn alleen toegankelijk met het juiste wachtwoord.

  Het handige lcd-scherm op de NAS zorgt voor een snelle en gemakkelijke manier om de NAS te initialiseren en de RAID-configuratie in te richten zonder dat er een computer nodig is. Informatie en instellingen van het systeem worden voor gemakkelijk beheer getoond. De NAS kan volgens planning in- en uitschakelen, zodat de bedrijfstijd van de NAS overeenkomt met de kantooruren. Met Wake on LAN kan de NAS op afstand, binnen het locale netwerk, worden ingeschakeld.

  De besturingssystemen en de toepassingen zijn embedded op de DOM. De NAS kan opstarten zonder fysieke schijfsectoren te lezen en daarmee vermijdt u dat het opstarten niet lukt door slechte blokken of bestandsfouten op de harde schijven. Er zijn twee besturingssystemen op de DOM om beurtelings van op te starten. Is het ene systeem gecrasht, dan wordt van het andere systeem opgestart, en daarna kan het eerste systeem vanuit het gezonde systeem hersteld worden.

  De NAS biedt geavanceerde configuraties met RAID 0, 1, 5, 6, 5 + Spare, Single en JBOD. Schijven kunnen verwisseld worden zonder de server uit te schakelen. Verder heeft de NAS de beste RAID in zijn klasse voor een hoger niveau van gegevensveiligheid doordat er meerdere schijven tegelijk mogen uitvallen, wat bij een andere NAS op hetzelfde niveau niet toelaatbaar is.

  Algemene productdetails

  Productlijn QNAP
  EAN 0885022000401
  Merk QNAP
  SKU TS-809-PRO-EU

  Algemene kenmerken

  Aantal ge´nstalleerde apparaten/modules 8 (ge´nstalleerd) / 8 (max.)
  Ingebouwde apparaten Scherm
  Lokalisatie Europa
  Totale opslagcapaciteit 0 TB
  Type apparaat NAS-server
  Verbinding met host Gigabit Ethernet

  Controller voor opslag

  Gegevensoverdrachtsnelheid 300 MBps
  Interfacetype Serial ATA-300
  Max. aantal opslagapparaten 8
  Ondersteunde apparaten Vaste schijf ▪ schijfmatrix (RAID)
  RAID-niveau 1e controller RAID 0 ▪ RAID 1 ▪ RAID 5 ▪ RAID 6 ▪ JBOD ▪ RAID 5 hot spare
  Type 1e opslagcontroller RAID

  Netwerk

  Compatibiliteit netwerkservices File Level Security (ACLs) ▪ Microsoft CIFS ▪ Network File System (NFS) ▪ FTP ▪ Server Message Block (SMB)... lees meer
  Netwerk-/transportprotocol TCP/IP ▪ NTP ▪ FTP ▪ DHCP
  Protocol voor beheer op afstand Telnet ▪ HTTP ▪ SSH
  Protocol voor gegevenskoppeling Gigabit Ethernet
  Type Netwerkadapter
  Voorzieningen DHCP-ondersteuning ▪ load balancing ▪ Wake-on-LAN (WOL) ▪ E-mail waarschuwing ▪ printerserver ▪ firmware... lees meer

  Omgevingsparameters

  Luchtvochtigheidsgraad bij gebruik 0 - 95%
  Max. gebruikstemperatuur 40 ░C
  Min. gebruikstemperatuur 0 ░C

  Processor / geheugen

  Aantal cores Dual-Core
  Flitsgeheugen ge´nstalleerd 128 MB Flash
  Multi-Core technologie Dual-Core
  Processoren ge´nstalleerd 1 x Intel Core 2 Duo 2.4 GHz
  RAM ge´nstalleerd DRAM 2 GB

  Software / systeemvereisten

  Opslag besturingssysteem Linux
  Software meegeleverd Stuurprogramma's & hulpprogramma's

  Stroom

  Geleverde energie 350 Watt
  Geleverde energie 350 Watt
  Vereiste netspanning 120/230 V wisselstroom ( 50/60 Hz )
  Voeding Voeding - intern

  Uitbreiding / aansluiting

  Expansion Bays 8 (totaal) / 0 (vrij) x hot-swap (verwisselbaar zonder uitschakelen)
  Interfaces uitbreidingen / aansluitingen 5 x Hi-Speed USB - 4-PIN USB type A
  1 x serieel RS-232 - 9-pens D-Sub (DB-9)
  2 x Ethernet 1000 - RJ-45
  Totaal Expansion Bays (vrij) 8 ( 0 ) x hot-swap (verwisselbaar zonder uitschakelen)

  Diversen

  Kabels meegeleverd 2 x netwerkkabel
  Voorzieningen divers Veiligheidsslot (kabelslot wordt afzonderlijk verkocht)

  Afmetingen & gewicht

  Breedte 20 cm
  Diepte 27 cm
  Hoogte 29,8 cm
  Massa 8,1 kg