Media

Een scherpere kijk op LCD-televisies

Geplaatst: 06-10-2009

Sinds deze zomer is www.cijfersvanbeslist.nl online. Op deze website heb je gratis toegang tot statistieken gebaseerd op de maandelijkse 2,5 miljoen bezoekers van vergelijkingssite Beslist.nl. Elke maand wordt er gefocust op een andere productcategorie. Deze maand kijken we naar de LCD-televisies. Hierbij zijn enkele opvallende ontwikkelingen te zien.

De technologie High Definition Television is dit jaar echt doorgebroken! In januari van dit jaar waren er 159 HDTVs (tegenover 900 LCD-televisies zonder deze technologie), die toen circa 33% van de omzet opleverde. In september bestond het assortiment uit 457 HDTVs (tegenover 734 zonder) en deze leverde ruim 63% van de omzet op.

Een andere ontwikkeling om het televisie kijken aangenamer te maken, is de komst van een ander beeldformaat. Het breedbeeld is weergegeven in een verhouding van 16:9, maar Philips is kort geleden gekomen met een 21:9 verhouding. Hiermee verdwijnen de zwarte balken voorgoed.

Samsung is sinds maart 2009 het meest populaire merk binnen de LCD-televisies. De populariteit van Samsung de afgelopen maanden is onder andere te verklaren doordat Samsung het grootste assortiment LCD-televisies aanbiedt. Dat aanbod bestond in januari uit 195 LCD-tvs en is in september gestegen naar 230 LCD-tvs. Maar ook de LCD-televisies met LED backlights zorgen voor de populariteit.

Ook op productniveau is de populariteit van Samsung duidelijk zichtbaar. Aan het begin van dit jaar stond er slechts n Samsung LCD-tv in de top 10 van populaire LCD-televisies. Afgelopen maand waren dit er vijf!

Lees het volledige bericht op www.cijfersvanbeslist.nl/nieuws.html!