Daikon is een soort witte wortel. Sengiri is Japans voor 'in reepjes gesneden'. Sengiri daikon wordt in de zon gedroogd. Dit drogen gebeurt alleen als er een koude wind is, zodat de oorspronkelijke zoete, zachte smaak behouden blijft. Sengiri daikon is heerlijk om in sushi, misosoepen of zeewiersalades te gebruiken.
Ingredienten
Daikon-radijs bio
Herkomst NON-EU
Voedingswaarde per 100g
Energie (kJ)1096kJEnergie(kcal)260kcalEiwit totaal11,0gKoolhydraten totaal45,0gSuikers23,0gVet totaal0,0gVet verzadigd0,0gVoedingsvezel18,0gZout0,3gGebruik
Week de daikon vóór gebruik ca. 10 minuten. Sauteer de uitgelekte reepjes kort in olie, voeg he weekwater toe en laat ca. 10 minuten koken. Breng op smaak met shoyu, sushi-azijn, mirin en gember (optioneel). Combineer met andere (wortel)groenten.
Distributeur
Terrasana
Postbus 70
2450 AB Leimuiden
Bekijk hieronder de prijsontwikkeling van de Terrasana Sengiri daikon 50 gram.