Met de gourmet-grill Tenderloin biedt Klarstein lenige innovatie in het gezellige grill- en kaasplezier. Maximaal 8 personen kunnen aan de Tenderloin lekker genieten van bakken, gratineren, smelten en ingrediënten, zoals aardappelen, vis, vlees, groente en natuurlijk kaas naar eigen wensen klaarmaken. Hiervoor heeft de gourmet-grill 8 pannetjes om te gratineren, een matalen grillplaat om te bakken en een plaat uit natuursteen om vetarm te grillen.
Tot zover alles bekend: Het innovatieve aan de Tenderloin is echter de in de lengte gedeelde constructie die op het 360° basisapparaat rust. Op deze manier kan de gourmet-grill heel normaal als compact-grill in het midden van de tafel neergezet worden of in de lengte opengeklapt worden zodat hij dubbel zo lang wordt, maar half zo breed. Ook het neerzetten in een hoek of als V is zonder problemen mogelijk. Zo kan de Tenderloin perfect aan de tafel aangepast worden. Bijzonder handig: beide grillhelften hebben een eigen aan-/uitschakelaar zodat men ook met een kleine groep gourmetten kan, en daarvoor maar de helft van het apparaat moet neerzetten.
Ook met de uitrusting scoort de Tenderloin gourmet-grill. 2x600W vermogen brengt de verwarmingsslangen tot gloeien. Ze verhitten aan de ene kant de acht anti-aanbak-pannetjes en aan de andere kant de natuurstenen- en metalen grillplaat. De eerste bestaat uit gepolijst graniet en heeft een ingefreesde afloopgoot voor de afvoer van het bakvet. De metalen plaat bestaat uit gegoten aluminium met een anti-aanbaklaag en heeft warmteribbels waarmee vlees een lekker gebruind uiterlijk krijgt. Bij ieder pannetje hoort een houten spatel waarmee u gesmolten kaas kunt bewegen of waarmee u het eten op de grillplaat kunt leggen zonder dat er krassen op de plaat komen.
Beschikbare varianten: Tenderloin 50/50 met metalen grill en plaat uit natuursteen, Tenderloin 100 met 2 platen uit natuursteen (artikel 10028579)