Barbecook Oskar M Rookoven - Warm en Koud Roken - Grilloppervlak Ø 44 cm - 61x54x112cm
Barbecook Oskar M Rookoven - Warm en Koud Roken - Grilloppervlak Ø 44 cm - 61x54x112cm

Barbecook Oskar M Rookoven - Warm en Koud Roken - Grilloppervlak Ø 44 cm - 61x54x112cm

247,54Vergelijk prijzen
Laagste prijs inclusief verzending
bol.com
Shopscore(39k+)
247,54
Gratis4 dagen
Snelste levering
Vuurkorfwinkel.nl
Shopscore(110)
259,-
GratisVoor 15:00 besteld morgen in huis.
H 112 cm
Amazon.nl
Shopscore(686)
269,-
Gratis1 - 3 werkdagen

Specificaties

EAN5400269205171
MerkBarbecook
KleurZwart
ProductlijnBarbecook Oskar

Beschrijving

Een worst of ribbetjes op de barbecue zijn heerlijk, maar is het niet leuk om eens iets volledig nieuws te proberen? Verleg dus je grenzen en rook bijvoorbeeld eens een stuk vlees of vis. Roken kan je doen op verschillende manieren: met een smoker box, door wat rookchips of rookhout op je hete kolen te strooien of door het gebruik van een echte rookoven, ook wel smoker genoemd! Een smoker is een toestel die speciaal gemaakt is om je bereidingen een heerlijke doordringende rooksmaak te geven. Maak kennis met de Oskar M (medium) smoker van Barbecook!

Hoe werkt een Oskar M smoker?
Met de Oskar M smoker kan je dus zowel warm als koud roken. Koud roken gebeurt bij een temperatuur tussen 20 en 25 °C. Dit doe je bijgevolg best tijdens de koude wintermaanden. Hiervoor dien je een koude rookgenerator in je smoker te plaatsen die je vult met rookmot en vervolgens laat smeulen met behulp van een theelichtje. Bij koud roken worden je ingrediënten niet gaar, maar krijgen ze een lekkere rooksmaak en kan je ze voor langere tijd bewaren. Warm roken gebeurt bij een temperatuur tussen 50 en 95 °C. Je ingrediënten worden gaar en krijgen een rooksmaak. Om warm te roken met de Oskar M smoker heb je volgende zaken nodig: hout of houtskool, Barbecook aanmaakblokjes, een lange lucifer of aansteker en een vloeistof zoals water, bouillon of wijn. Je start door het bovenstel van je rookoven af te nemen. Maak vervolgens je hout of houtskool aan op het houtskoolrooster onderaan je Oskar M smoker. Eenmaal je hout of houtskool bedekt is met een dun laagje grijze as strooi je in water geweekte rookchips of rookhout over je hout of kolen. Om te voorkomen dat je bereiding zou uitdrogen, is de Oskar M smoker ook voorzien van een bouillonpan waarin je een lekkere vloeistof naar keuze giet. Voor nog meer smaak kan je hier ook extra kruiden aan toevoegen. Daarna plaats je er het rooster, het bovenstel en het deksel weer op en kan het roken beginnen! De temperatuur binnenin je rookoven regel je simpelweg door de luchttoevoergaten open (voor een hogere temperatuur) en toe (voor een lagere temperatuur) te schuiven.

Voordelen
▶ Geëmailleerde afwerking voor eenvoudig onderhoud
▶ Robuuste roosters voor diverse bereidingen
▶ Regelbare luchttoevoer
▶ Geïntegreerde thermometer
▶ Accessoirehaken inbegrepen

Specificaties
✔ Merk: Barbecook
✔ Afmetingen: L x B x H = 61 x 54 x 112 cm
✔ Grilloppervlak: Ø 44 cm

Rookplezier verzekerd met de Oskar M smoker!