Basilicum Geurig van Marseille Biologisch De blaadjes kunnen de hele zomer lang geplukt worden. Rauw te gebruiken met tomaten, diverse soorten groenten en pasta's. Basilicumsoep (PISTOU) dankt zijn bijzondere parfum aan fijngehakt basilicum. Het is ook de basis van de Italiaanse PESTO. Typische basilicumsoort uit de Provence Grootte van de bladeren tussen de Grand Vert en de Fin Vert met een ongeëvenaard aroma. Vroeg in het voorjaar zaaien in een pot, op een warm bed of in een verwarmde kas onder afdekking bij 20°. Druk de zaden niet te veel aan, verdicht de grond met uw vingers. Geef water met een spuitfles tot de zaden ontkiemen. Ontluiken gebeurt na 6 tot 8 dagen. Verplant de planten in de tuin na de laatste vorst in mei wanneer ze het 3-4 bladstadium hebben bereikt. Basilicum is geschikt voor de teelt in potten. Knip de toppen van de takken af zodra de eerste bloemen verschijnen. Hoe meer bladeren je van je plant oogst, hoe meer hij zal groeien. Basilicum schept geurverwarring voor ongedierte en houdt vliegen, muggen en bladluizen op afstand. Zaaien: maart tot meiBloei: mei tot oktober Merk Protecta Geniet van de mooiste bloemen, de lekkerste groente en kruiden met de zaden van Protecta.