BESLIST.NL IS BESLISSEN MET ZEKERHEID
Ruim 10.000 shops. 25 miljoen producten. Altijd de beste deal voor jou.
Ik beslis graag met zekerheid Michel Mulder
Olympisch kampioen
Beslist.nl een vertrouwd gezicht in het schaatsen

Sinds 2012 sponsort beslist.nl het schaatsteam van Gerard van Velde. Mede dankzij de sponsoring heeft de ploeg de afgelopen jaren enorme stappen gezet. We zijn trots op onze olympische kampioenen Michel Mulder, Stefan Groothuis, Shani Davis en Gerard van Velde. Maar koesteren ook het aanstormend talent bij Team beslist.nl en het Development Team.

Als oer-Hollands bedrijf profiteren wij weer van de bekendheid van het oer-Hollandse schaatsen. No nonsense, dat past bij ons. Maar dan wel gepaard met topkwaliteit, deskundigheid en snelheid.

Contactgegevens

Eric de Jager

Eric de Jager
Mediazaken
team beslist.nl
eric@iskate.nl
06-53636207

team foto 2015
Rijders
Michel Mulder

Michel is een racer. Als er een wedstrijd is, doet hij mee. Als er geen wedstrijd is, dan maakt Michel ergens een wedstrijd van. Winnen is Michels grote drijfveer, of dat nu op de schaatsbaan is, op de skeelerpiste of tijdens spelletjes met zijn teamgenoten. Vorig seizoen baarde hij opzien door direct na de NK afstanden op het ijs naar Argentinië te vliegen voor de WK skeeleren. Ook deze zomer vulde hij met skeelerwedstrijden, waaronder de EK in Oostenrijk. "Trainen is goed, maar het gevoel van een echte race is onbetaalbaar", zegt Michel daarover. Michel was de eerste sporter die in hetzelfde seizoen wereldkampioen op skeelers en op schaatsen werd. Dit wordt het tweede seizoen dat Michel bij Team beslist.nl is herenigd met zijn tweelingbroer Ronald. Tegenwoordig is het elke dag Mulder vs Mulder.

Ronald Mulder

Ronald zit nooit stil. Als hij niet schaatst, skeelert hij. Als hij niet skeelert of schaatst, speelt hij gitaar of klust hij. Opgeven staat niet in zijn woordenboek: toen hij vorig seizoen langdurig geblesseerd was aan zijn lies, knokte hij zich vastberaden terug. Geen moment liet hij onbenut om te trainen wat hij wel kon trainen. Dat het NK sprint eigenlijk te vroeg kwam, wist hij wel, maar hij probeerde het toch. Uiteindelijk sloot hij zijn seizoen af in Calgary, waar hij op de valreep toch nog even de snelste Nederlandse seizoentijd op de 500 meter neerzette.

Stefan Groothuis

Stefan heeft een erelijst om 'u' tegen te zeggen. Zesvoudig Nederlands kampioen sprint, een record dat hij deelt met zijn trainer Gerard van Velde. Hij won vier nationale afstandsmedailles, en zette de kroon op zijn werk tijdens de Spelen van Sotsji, waar hij goud won op de 1000 meter. Daarvoor werd hij in 2012 wereldkampioen sprint. Op en top sportman, die vanwege zijn keiharde trainingsarbeid de bijnaam 'Bokito' kreeg. Hij ontwikkelde ook zijn eigen fitnessapparaat, de DisQ. De sportieve hoogtepunten staan haaks op de zware tijden die Stefan meemaakte toen hij ten prooi viel aan een depressie. Met steun van zijn vrouw Ester overwon Stefan de depressie. Later vertelde hij er openhartig over, om lotgenoten te waarschuwen en een hart onder de riem te steken.

Shani Davis

Een levende schaatslegende, die de sport naar een nieuw niveau heeft getild. Hij bracht zijn shorttrackkennis in het langebaanschaatsen en slaagde erin wereldkampioen allround én sprint te worden. Een unieke schaatser en een uniek mens, die als geen ander de kunst verstaat zich pas druk te maken als het echt nodig is. Shani is fan van Pokémon en van Team beslist.nl. "Als ik Mark Tuitert en die andere gasten in dat paarse pak zag rijden, wilde ik dat ook. Nu kan het eindelijk." Acht wereldrecords, twee gouden en twee zilveren olympische medailles: beslist.nl is net zo blij als Shani dat hij nu in het paars schaatst.

Daidai N'tab

Daidai koos pas laat voor het topsportleven, maar wat goed is, komt snel. En snel is hij. Al in zijn eerste seizoen bij Team beslist.nl maakte hij zijn debuut in de World Cup. Hij won meteen de B-groep en mocht zich meten met de groten der aarde. Niet slecht voor iemand die zich pas een jaar daarvoor bij de opleiding van iSkate meldde. Hij gaf zijn baantje als vakkenvuller en zijn vakantie met vrienden op en koos voor de topsport. Daidai is een mooie mix: geboren in Amsterdam, opgegroeid in Brabant, als schaatser volwassen geworden in Groningen, met een Nederlandse moeder en een Senegalese vader. 'Een ruwe diamant', noemt zijn trainer uit de opleidingsploeg van beslist.nl hem. Eentje die zich razendsnel laat polijsten tot een juweel. Al is hij nog steeds die coole, vrolijke jongen, die graag zijn vrienden om zich heen heeft.

Jesper Hospes

Jesper is als echte Heerenvener als geen ander thuis in Thialf, de schaatstempel van Nederland en Friesland. Hij reed het laatste WK in het oude Thialf en is vast van plan op de nieuwe baan zijn stempel te drukken. Jesper voelt zich in meer stadions in Heerenveen in zijn element, want als voormalig jeugdspeler van sc Heerenveen zit hij ook graag op de tribune van het Abe Lenstra-stadion. Op het ijs zijn er maar weinig mensen zo snel op de eerste 100 meter als Jesper. Als er natuurijs ligt, is hij dan ook steevast de grote favoriet bij kortebaanwedstrijden hij is drievoudig Nederlands kampioen op deze traditierijke discipline.

Pim Schipper

Pim komt uit een echt Noord-Hollands schaatsgeslacht. Alle vijf broers Schipper schaatsen en skeeleren. Op de skeelers rijdt Pim trouwens net zo makkelijk een sprint als een marathon. Dat tekent de harde werker, die er in slaagde om tijdens het schaatsen in de wereldtop ook af te studeren in de Economie en Bedrijfskunde. Zijn scriptie ging uiteraard over de melkveehouderij, hoe kan het anders als je bent opgegroeid op de boerderij. Met vier broers leer je knokken, maar ook sociaal zijn: Pim stuurt sponsors en suppliers van Team beslist.nl ansichtkaarten vanaf de buitenlandse trainingskampen. Sinds zijn overstap naar Team beslist.nl is Pim niet alleen meer 'die harde werker'. De sympathieke vechter haalde vorig seizoen podiumplaatsen op de NK afstanden en de NK sprint en won World Cup-goud op de teamsprint.

Thomas Krol

Thomas zoekt het graag hogerop. Dat geldt niet alleen voor zijn schaatsprestaties, die elk jaar beter worden. Vorig seizoen won hij zijn eerste World Cup-medaille, brons op de 1500 meter in Berlijn. Hij is één van de grootste Nederlandse talenten op die afstand. Thomas heeft ook buiten de baan een voorliefde voor de hoogte: in zijn vrije tijd beklimt hij het liefst de hoogste bergpassen van Europa. Maar het liefst zit Thomas Krol achter de stuurknuppel van een vliegtuig. Hij studeert naast zijn schaatsloopbaan hard om piloot te worden. Als het aan Thomas ligt, plant de ISU alle World Cup-wedstrijden in Obihiro: lekker ver vliegen en de kans om een kijkje in de cockpit te nemen.

Kai Verbij

Als sprintwereldkampioen bij de junioren doet Kai Verbij zijn Japanse afkomst eer aan. Het land van de rijzende zon bracht immers vele sprintlegendes voort. Maar nu is het tijd voor Nederland en ook dat laat Kai zien. Hij is één van de meest efficiënte, lichtvoetige schaatsers van de wereld. Niet alleen in zijn schaatsprestaties zit muziek. Kai is fervent producer en heeft als Far2Close al menig remix op zijn naam staan. Op zijn Soundcloud zijn ook fraaie eigen producties te horen, waaronder uiteraard nummers die verwijzen naar schaatsmekka's als Inzell.

Coaches
Gerard van Velde

Gerard werd wereldberoemd als Tarzan, toen hij met ontbloot bovenlijf het olympisch goud op de 1000 meter in Salt Lake City vierde. Nog altijd is hij dat stoere sportmens; hij rijdt mee met zijn ploeg, zowel op het ijs als tijdens fietstochten en traint nog altijd voluit. De motorliefhebber heeft ook een sociale kant: als beginnend coach ontfermde hij zich over Michel en Ronald Mulder en Freddy Wennemars, omdat hij hun talent herkende en zag dat ze weinig kansen kregen. Ook nu nog waakt Gerard vaderlijk over zijn schaatsers.

Arjan Samplonius

Arjan is de assistent-trainer bij Team beslist.nl. Hij kwam deze zomer over van het voormalige New Balance schaatsteam, dat net als Team beslist.nl onder de vlag van iSkate valt. De in Drenthe wonende Fries maakte daarmee ook de overstap van allrounden naar sprinten, maar dat was voor hem geen grote sprong. "Mijn roots liggen bij het sprinten", aldus de drievoudig jeugdkampioen supersprint en Fries kampioen kortebaan. Arjan vult Gerard aan en is het cement tussen de bouwstenen van Team beslist.nl. "Het is een mooie, gemengde groep, met ervaren, grote kampioenen en jonge honden. Één ding hebben ze gemeen: ze zijn allemaal zeer gretig."