Het grootste online winkelcentrum

 • De meeste shops
 • Het grootste aanbod producten
 • Altijd de beste deal

Nikon D750 + 24-85mm

2178,-
Gratis verzending!
-
+
 • Levertijd: Op werkdagen voor 17:30 uur besteld, volgende dag in huis
 • Inclusief beslist.nl OK-garantie
 • Bedenktijd: minimaal 14 dagen
 • Klantbeoordeling Fotodevakman.nl:Klantbeoordeling Fotodevakman: (627)
Volgepakt met professionele beeldtechnologie en met een compact en gestroomlijnd ontwerp laat deze camera zich door niets tegenhouden.
De nieuw ontworpen FX-formaat sensor produceert een uitzonderlijke beeldkwaliteit met minder ruis bij hoge ISO-waarden dan ooit te voren. Een uitermate gevoelige AF, serieopnamen tot 6,5 bps en Full HD-filmopnamen op 1080/60p staan samen met de kantelbare monitor garant voor een ongekende creatieve vrijheid. Dankzij ingebouwde Wi-Fi kunt u uw indrukwekkende foto's makkelijk en in een mum van tijd delen.

Belangrijkste eigenschappen Nikon D750
FX-formaat sensor van 24,3 MP
Veel detail, volledige vrijheid. De gloednieuwe sensor biedt een groot dynamisch bereik en produceert bij alle gevoeligheden heldere, prachtig scherpe beelden met een rijke tonaliteit.

Spectaculaire ISO
Leg heldere, scherpere beelden met minder ruis vast bij hoge ISO-waarden. Het ISO-bereik van 100-12.800 is uitbreidbaar tot 50-51.200 (equivalent).

Professionele AF-prestaties
De D750 is gevoelig tot -3 LW en beschikt over Nikon's stand Groep-veld-AF, waardoor deze camera met een ongekende precisie scherpstelt op het onderwerp, zelfs in donkere situaties.

Stevige kantelbare monitor
Maak foto's en films vanuit unieke standpunten. Het scherm klapt open en kan tot 90º omhoog en tot 75º omlaag worden gekanteld.

Ingebouwde Wi-Fi
Deel uw visie. Upload indrukwekkende full-frame foto's via een compatibele smartphone of tablet. Download eenvoudig de gratis Wireless Mobile Utility naar uw smartapparaat.¹

Serieopnamen tot 6,5 bps
Leg met veel flexibiliteit snelbewegende onderwerpen vast. Maak beelden van volledige resolutie met een snelheid tot 6,5 bps in zowel FX- als DX-formaat zonder concessies te moeten doen.

Vrijheid tijdens het filmen
Neem Full HD-films (1080p) met 50p/60p op. U kunt tijdens het filmen ISO 100 tot ISO 51.200 (equivalent) gebruiken en ook sluitertijd, diafragma en audioniveaus regelen. In een speciaal filmmenu kunt u alle filminstellingen op één plaats opslaan.

EXPEED 4
Tilt de algehele prestaties van de camera naar een ongekend niveau. Biedt een uitmuntende beeldreproductie en ISO-prestaties en maakt hoge beeldsnelheden mogelijk bij filmopnamen.

Picture Control 2.0: Biedt volledige controle over verscherping, contrast, helderheid, tint en verzadiging wanneer u foto's maakt of video opneemt. Eenvoudiger nabewerking met de instelling Gelijkmatig voor een maximaal dynamisch bereik; fijnafregeling van details met Lokaal contrast. Instellingen kunnen visueel worden aangepast tijdens de opname en u kunt het opnameproces stroomlijnen door verschillende opties voor foto's en films op te slaan in een speciaal menu.

Kleurregeling van de monitor: Pas de kleurbalans en helderheid in elke gewenste richting aan op basis van uw persoonlijke voorkeuren. Het kantelbare RGBW-lcd-scherm van 8,0 cm (3,2 inch) met 1.229.000 beeldpunten en anti-reflectiecoating staat garant voor een eenvoudige en flexibele bediening in alle omstandigheden.

Stroombesparend ontwerp: Fotografeer langer op één lading. Leg tot 1230 foto's en maximaal 55 minuten aan filmopnamen² vast op één lading van de zeer compacte en lichte EN-EL15 oplaadbare lithium-ionaccu.

Full-frame handzaamheid: Een superieure ergonomie en een lichte camerabody uit één stuk bieden samen echte full-frame vrijheid. Dankzij de diepe greep ligt de camera stevig in de hand, hoe groot uw handen ook zijn, en kunt u de camera makkelijker gedurende langere perioden comfortabel vasthouden zonder moe te worden.

Stevig en duurzaam: De D750 wordt beschermd door een robuuste, weerbestendige body en kan zo alle omstandigheden aan. De sluiter van Kevlar en koolstofvezel is gedurende 150.000 ontspancycli getest en de camera is licht en duurzaam dankzij de robuuste constructie uit één stuk.

Multi-CAM 3500FX 51-punts AF-systeem:Spectaculaire full-frame precisie. Kan worden geconfigureerd met een dekking van 9, 21 of 51 punten en is gevoelig tot -3 LW (ISO 100, 20°C). Biedt een snelle scherpstelvergrendeling en uitgebreidere opties voor 'opslaan per stand'. Vijftien kruissensoren in het midden zijn compatibel met AF NIKKOR-objectieven met een open diafragma van f/5.6 of groter en de elf middelste scherpstelpunten werken met een open diafragma van f/8.

Groep-veld-AF: Ervaar de verbeterde onderwerpdetectie en meevolgende scherpstelling. De stand Groep-veld-AF controleert continu vijf verschillende AF-velden, waardoor de scherpstelling nauwkeuriger is en het onderwerp beter van de achtergrond kan worden geïsoleerd wanneer u onderwerpen fotografeert die relatief klein zijn en zich dicht bij een contrastrijke of afleidende achtergrond bevinden. Het 5-punts AF-veld kan al naar gelang de compositie over de 51 punten worden verplaatst.

Multi-veldstand D-film: D-film biedt video van uitzendkwaliteit in meerdere beeldformaten, zodat u kunt filmen in uiteenlopende omstandigheden. De D750 neemt Full HD-films (1080p) in FX- en DX-formaat op met een beeldsnelheid van 50p/60p en aanmerkelijk minder ruis, moiré en valse kleuren. U kunt het motorgestuurde diafragma regelen tijden de opname. De camera biedt HDMI-uitvoer zonder extra informatie in beeld en kan filmopnamen van volledige resolutie gelijktijdig opslaan in de camera en op een externe recorder.

Vrijheid tijdens het filmen: U hebt volledige controle over de beelden tijdens het filmen. U kunt de ISO-instellingen waarmee u wilt werken configureren van ISO 100 tot aan ISO 51.200 (equivalent). of het maximale bereik voor automatische ISO vastzetten vanaf ISO 200 en hoger wanneer u opnamen maakt in de stand M. Nikon's 3D-ruisonderdrukking vermindert willekeurige ruis, vertekening en flikkering in filmopnamen bij een hoge gevoeligheid. In de stand Weergave hoge lichten kunt u op de cameramonitor precies zien welke hoge lichten uitgebeten zijn.

Hifi-audioregeling: De voortreffelijke audioregeling verbetert de geluidsopname en biedt een grotere algehele flexibiliteit. Dankzij een stereomicrofooningang en een audio-uitgang kunt u audioniveaus in afzondering fijnregelen, zowel voor als tijdens de opname. U kunt het geluidsbereik (breed/spraak) selecteren en windruis kan worden verminderd bij opnamen met de ingebouwde microfoon.

Hoog dynamisch bereik (HDR): Druk eenmaal op de ontspanknop, waarna twee opnamen worden gemaakt en gecombineerd tot een gedetailleerd beeld van een contrastrijk onderwerp.

Ingebouwde time-lapse-functie: Maak time-lapse-foto's met vloeiende belichtingsovergangen via eenvoudige menuopties. Gebruik intervalopnamen om de sluiter met vooraf ingestelde intervallen te ontspannen. Met time-lapse-fotografie kunt u beelden opslaan als filmbestanden en langzame bewegingen afspelen met een snelheid die 24 tot 36.000 maal hoger is dan normaal.

Stand Effecten: Vermaak uzelf met diverse speciale effecten of gebruik onderwerpstanden voor specifieke situaties en locaties. Speciale effecten kunnen worden toegepast op foto's en films en omvatten Selectieve kleur, Kleurenschets, Miniatuureffect en Nachtzicht. U kunt het gekozen effect vooraf bekijken en de sterkte aanpassen terwijl u de opname maakt.

Ongelimiteerde continu-opnamen: Leg talloze beelden vast en maak spectaculaire lichtspoorfoto's. Fotografeer in de continu-ontspanstand met een sluitertijd van 4 seconden of langer en leg zo veel JPEG- of RAW-beelden van hoge kwaliteit vast als mogelijk is met de geheugenkaarten en de gebruiksduur van de accu. Door de zeer korte tijd tussen de belichtingen kunt u opnamen van sterrensporen of autolichten met behulp van software van derden naadloos samenvoegen voor een prachtig effect.

Total Digital Imaging System: Benut het volledige potentieel van de sensor van 24,3 MP van de D750 via het grote assortiment NIKKOR-objectieven. Met hun buitengewoon hoog oplossend vermogen komen de NIKKOR-objectieven tegemoet aan de eisen van fotografen op elk terrein. De D750 is ook volledig compatibel met Nikon's toonaangevende Creatieve Verlichtingssysteem en werkt samen met een reeks veelzijdige Speedlight-flitsers voor creatieve flitsfotografie, waarbij de flitser op of naast de camera kan worden gebruikt.

Bediening op afstand: Ondersteun uw workflow met speciale accessoires voor professionele draadloze bediening en beeldoverdracht. Ontspan de camera op afstand via een smartapparaat met behulp van de ingebouwde Wi-Fi van de camera en de speciale app WMU.¹ Voor nog meer afstandsbedieningsmogelijkheden gebruikt u de WR-R10 draadloze ontvanger en de WR-T10 draadloze zender of regelt u de camera-instellingen met de WR-1 draadloze afstandsbediening. Gebruik voor een Ethernet- of draadloos LAN-verbinding de optionele UT-1 gegevenszender samen met de WT-5 draadloze zender.

Opslagmedia: Twee SD-kaartsleuven zorgen voor een probleemloze opnamesessie. Beide kaartsleuven zijn compatibel met SDXC- en USH-I-kaarten met hoge capaciteit.
 • Cameratype:Spiegelreflexcamera
 • Effectieve pixels (Megapixel):24,32 Megapixels
 • Bluetooth:nee
 • HDMI-aansluiting:ja
 • Wifi aansluiting:ja
productinformatie
Cameraland.nl zegt:Cameraland zegt:
Dit is de ideale camera voor serieuze fotografen die verschillende soorten fotografie willen verkennen en die de kracht en handzaamheid nodig hebben om overal te gaan waar hun inspiratie hen brengt. De Nikon D750 is volgepakt met professionele beeldtechnologie. Vanwege de geavanceerde functies, zoals ingebouwde Wi-Fi, de compacte constructie en uiteraard Nikon's bewezen beeldkwaliteit vormt de D750 een uitstekende keuze voor uiteenlopende onderwerpen.

De nieuwe Nikon D750, hét toestel dat het gat opvult tussen de Nikon D610 en de D810. Alle tweaks en upgrades van de D810 en de D4S alleen dan in een compactere body en voor een lagere prijs. Autofocusprestaties die waarschijnlijk nog beter zijn dan de D810 en D4S(!) door de vernieuwde autofocusmodule. Nikon is ook de eerste die een kantelscherm introduceert in een full frame camera! Body
Voor de body is gekozen voor een nieuw ontwerp met bijvoorbeeld een compacter LCD bovenop de camera. De hele camera is minder dik en voelt compact en stevig aan zonder in te leveren op de robuustheid. Er is een nieuw materiaal gebruikt omdat de camera compacter en vooral lichter te maken. Door het gebruik van carbon fiber met een mix van het bekende sterke maar zware magnesium is de camera een ideale mix van robuustheid en gewicht. De body is stof- en spatwaterdicht zoals je mag verwachten van een semi-professionele camera.
Een groot voordeel van de D750 is het kantelscherm wat voor videografen een enorme vooruitgang is. Filmen met een conventionele reflex gaat altijd via het LCD scherm. Het is dus een zeer welkome aanvulling waar Nikon de primeur mee maakt. Ook voor macro- of landschapsfotografen zal dit een prettige nieuwe manier van werken zijn. Voor het verkrijgen van de snelste autofocus prestaties is enkel de zoeker geschikt omdat de camera bij gebruik van de zoeker de fase-detectie autofocus mogelijkheid behoud. Opslag gaat via het dubbele SD-kaartslot zoals bekend bij de voorgaande modellen.

Sensor
Als beeldsensor is een bestaande 24mp resolutie gekozen welke bewust een minder hoge pixeldichtheid bevat dan de D810. Volgens Nikon gaat het om een nieuw ontworpen beeldsensor van het FX formaat (Full frame). De beeldsensor is voorzien van een low-pass filter wat de kans op moiré aanzienlijk vermindert. Juist doordat de sensor een pixeldichtheid heeft die kleiner is dan bij de D810 is volgens Nikon’s zegge een low-pass filter noodzakelijk en zal het uitblijven hiervan geen verbetering van scherpte met zich meebrengen. Bij camera’s met een kleinere sensoroppervlakte is het low-pass filter wel weggelaten omdat dit de scherpte van de foto’s ten goede komt.
Bij de professionele D810 is het fotograferen door de hoge detailscherpte en pixeldichtheid zeer kritisch en stelt ook zeer hoge eisen aan het gebruikte glaswerk. Het eist een zeer ervaren fotograaf om het maximale uit de D810 te halen en zal bij onvoldoende kennis onherroepelijk in onscherpe, bewogen foto’s eindigen. Het eindresultaat van een geslaagde foto is ongekend en zeer uitmuntend wat ook te danken is aan het enorm grote dynamisch bereik van de D810. De D750 doet daar niet veel aan onder, maar is een stapje terug. Juist door dat stapje terug in resolutie maakt het het fotograferen aanzienlijk makkelijker en de camera voor veel meer doelen geschikt. Ik wil nadrukkelijk aangeven dat de D810 een prachtige camera is maar een zeer specialistische camera. Voor een foto waarbij snelheid belangrijk is omdat het onderwerp snel beweegt is een D810 te kritisch. De D750 is hier het antwoord op. Minder pixels en een lichtgevoelliger autofocussysteem. Autofocus
Net zoals de D4S en de D810 heeft is nu ook de D750 uitgerust met de nieuwe ‘Group-AF’ stand welke veel beter in staat is een bewegend onderwerp te volgen omdat het systeem gebruik maakt van meer autofocus punten tegelijk voor het volgen van het onderwerp. Zonder deze stand gebruikte de camera’s een enkel punt wat gevoeliger was voor missers. De Group-AF stand werd als eerste geïntroduceerd op Nikon’s vlaggenschip, de D4S.
De D750 heeft als autofocusmotor een vernieuwde uitvoering van de Multi-CAM 3500. Dezelfde motor als gebruikt wordt in de D810. De camera beschikt hierdoor over 51 autofocus punten, waarvan 15 crossed-type. Een groter verschil met voorgaande autofocussystemen en wat zelfs een vooruitgang is op de D4S is het lichtbereik waarin de autofocus haar werk kan doen. Dit lichtbereik wordt uitgedrukt in belichtingsstops. In donkere situaties presteert de D750 een volledige stop beter. (-3 EV t.o.v. -2 EV) Een indrukwekkende prestatie. Processor
Ook de D750 is uitgerust met de circa 30% snellere EXPEED 4 processor welke de ruisprestaties en algehele snelheid van de camera ten goede komt. Alle tweaks vanuit de D7100, D810 en D4S zijn samengevoegd in een nog fijner bedienbare en responsieve D750. Alles wat je met deze camera doet werkt razend snel alsof je voor het eerst een gloednieuwe laptop opstart. Strategie gericht op full frame (24x36mm, kleinbeeld, FX)
Nikon richt op full frame camera’s dat is duidelijk na het uitkomen van zo veel nieuwe (semi) professionele modellen. Dit is strategisch gezien een zeer goede keus van Nikon, waar wij als Cameraland volledig achter staan. De reden hiervoor is dat het systeemcamera segment steeds verder ontwikkelt en het instap-spiegelreflexsegment over neemt. Nikon heeft haar expertise in het hogere segment en kan zich onderscheiden door nog meer te doen in het full frame segment. Full frame is voor een dSLR camera van Nikon het uitgangspunt. Full frame, waarom is het beter?
Voor velen een zwaar wegende overweging: De overstap naar full frame. Stel je werkt al jaren met een Nikon D7000 + AF-S 18-105 VR, een prima combinatie. Toch raden wij deze combinatie af voor bijvoorbeeld het fotograferen van een bruiloft of een indoor sport event. Een fotograaf die veel snel bewegende onderwerpen fotografeert of veel opnames bij bestaand licht wil maken is met een full frame camera altijd beter uit. Deze voorbeelden staan gelijk aan het ISO prestaties van de camera. Een full frame camera fotografeert door de 2x grotere sensoroppervlakte zuiverder op hoge ISO’s dan zijn broertjes met een kleinere sensor. Ook neemt het dynamisch bereik toe, wordt de hoeveelheid scherptediepte minder, is de zoeker groter, vervalt de cropfactor en zijn de foto’s scherper. ISO prestaties
Technisch gezien zal dit in de praktijk een DX camera tot ISO 1600 á 3200 redelijk goed presteren. Hoger kan, maar dit haalt de kwaliteit drastisch naar beneden. Door de hoeveelheid ruis die ontstaat wordt het beeld lelijk en nemen details te ver af om over een scherpe foto te spreken. Een FX camera kan op ISO 6400 nog een acceptabel beeld produceren.
Het grote voordeel zit hier aan gekoppeld en daarmee doel ik op de sluitertijd die je kan halen op hogere ISO’s. Omdat in de fotografie veel waardes en gegevens met elkaar in balans staan staan ook ISO en de maximaal haalbare sluitertijd met elkaar in balans. Als we hiermee gaan rekenen is onderstaande formule een vast gegeven:
Hogere ISO = Snellere sluitertijd
Lagere ISO = Betere beeldkwaliteit
1 stop ISO = 1 stop sluitertijd

Dit betekent dat als ik een foto op ISO 800 maak met 1/60e seconde aan sluitertijd en ik er een stop bij reken dat ik op ISO 1600 een foto maak, maar dan met 1/125 seconde een correct belichte foto krijg. Natuurlijk hebben het diafragma en de hoeveel licht aanwezig ook invloed op deze waardes. Hieronder een overzicht van alle waardes en vaste gegevens binnen de fotografie.

Een hogere ISO waarde laat de camera dezelfde belichting gebruiken met een snellere sluitertijd. Dit maakt het verschil tussen en scherpe of bewogen foto bij een bewegend onderwerp. Hoe sneller de sluitertijd hoe beter de beweging bevroren kan worden. Een full frame camera is dus atijd beter voor foto’s bij slecht licht of voor snel bewegende onderwerpen, omdat je altijd een snellere sluitertijd kan halen door het gebruik van hoge ISO’s. Dynamisch bereik
Het dynamisch bereik is in andere woorden het verschil tussen het lichtste punt en het donkerste punt, dit gaat over het bereik van het licht. Hoe groter het bereik van een camerasensor, hoe beter deze camera de details in de donkere delen en in de lichtere delen van de foto kan laten zien.
Stel je staat in het centrum van Amsterdam op klaarlichte dag rond een uur of 12 ‘s middags. Het is mooi helder weer met een strak blauwe lucht zonder wolken. Niet de meest ideale situatie om een mooie foto te maken. Midden op de dag is er vaak te veel licht wat een te hard contrast geeft puur omdat de camera dit grote verschil in licht en donker niet kan laten zien.
Onze ogen kunnen in de schaduw de brommer voor je die tegen een brugleuning geparkeerd staat de letters van de bestickering lezen en tegelijkertijd een witte vlag bovenop een gebouw met letters erop lezen. Het menselijk oog kan ongeveer 10-14 belichtingstops laten zien. Een gemiddelde camera kan echter maar 7 stops tonen.
Een fullframe camera zal dus altijd een groter bereik kunnen laten zien wat voor bijvoorbeeld de landschapsfotograaf een verschil maakt met een DX camera. Scherptediepte
Een grotere sensor betekent een kleinere scherptediepte. Het onderwerp van de foto komt meer los van de achtergrond en creëert meer diepte, gevoel en emotie in een foto. Een camera met een kleinere sensor geeft altijd meer scherptediepte en heeft minder mogelijkheden de achtergrond onscherp te maken.
Er zijn drie factoren die de hoeveelheid scherptediepte bepalen: De afmetingen van de sensor (Groter is minder scherptediepte) Het maximaal haalbare diafragma opening (Groter is minder scherptediepte) De brandpuntsafstand. (Langer is minder scherptediepte)
Omdat een FX sensor 2x zo groot is als een DX sensor, tekent de achtergrond dus 2x waziger bij gebruik van dezelfde brandpuntsafstand en diafragma, rekening gehouden met de verlengingsfactor.

Natuurlijk kun je met een DX sensor ook mooie foto’s maken met een wazige achtergrond alleen kan een FX sensor dit nóg beter, wat een professioneler resultaat geeft. Om dit te vergelijken met elkaar dient rekening gehouden te worden met de cropfactor. Cropfactor
Traditioneel gezien fotografeerden we al met het volbeeld formaat, 24 x 36 mm. (FX) Prijstechnisch zijn we bij de overstap naar digitaal over gegaan op het kleinere APS-C formaat (DX) omdat grotere sensoren veel duurder zijn om te produceren. Tegenwoordig is dit steeds betaalbaarder en wordt de stap minder groot. Doordat we met een kleinere sensor fotograferen moeten we de brandpuntsafstanden op de objectieven vermenigvuldigen met 1,5x (Nikon/ Sony/ Pentax/ Samsung). Dit komt omdat de beeldsensor bij de DX camera’s kleiner is dan bij de FX camera’s. Er ontstaat een verlengingsfactor voor zowel de brandpuntsafstand als het diafragma.
De term cropfactor komt voor uit het feit dat je bij een DX camera het beeld uitsnijdt van het volledige beeld. In de praktijk blijft een 50mm objectief een 50mm objectief, je kan dit niet veranderen. Doordat de DX sensor kleiner is dan een FX sensor snijdt de kleinere sensor een deel uit het volledige beeld wat een verlengingsfactor oplevert. De lens neemt het volledige beeld op en de sensor snijdt hier het centrale deel van uit. Het 50mm objectief op een DX camera gedraagt zich dus als een 75mm objectief.
Voor het diafragma geldt hetzelfde, maar dit is minder goed te zien in de praktijk. Een 50mm f/1.8 objectief op een FX camera fotografeert zoals de maatstaven aangeven. Hetzelfde objectief op een DX camera maakt een foto vergelijkbaar met circa 75mm f/2.8.

Deze cropfactur valt dus weg op een full frame camera. Bij gebruik van een 24-70mm objectief werkt de combinatie ook als 24-70mm. Zeer handig voor groothoek omdat je zonder cropfactor meer groothoek kan krijgen. Voor tele kiezen sommige fotografen juist nog voor de DX sensoren wat in de praktijk een minder gedetailleerdere foto oplevert na het digitaal uitsnijden van een full frame foto.
Veel lenzen zijn gebouwd voor het FX formaat. Deze dienen aan een veel hogere optische kwaliteit te voldoen omdat de grotere sensor de randen van het objectief volledig laat zien. Een DX sensor laat slechts een uitsnede zien waardoor de minder scherpe randen afvallen. Ook zijn er lenzen speciaal gemaakt voor het DX formaat welke doorgaans goedkoper zijn en ontworpen voor het kleinere sensorformaat. Het grote voordeel hiervan is dat de brandpuntsafstanden afgestemd zijn op de cropfactor die er nog over heen gaat. Denk aan een 18-55, een 18-105 of een 16-85. Al deze lenzen zijn DX lenzen en niet geschikt voor full frame.
Bij Nikon bestaat de mogelijkheid een DX lens op een FX body te gebruiken. De camera gebruikt hierdoor enkel de DX uitsnede van de volledige sensor en dus de helft van de resolutie. De zoeker geeft een markering welk gebied er gefotografeerd wordt. Het is leuk dat dit kan en dient als noodoplossing. Optische zoeker
Alle spiegelreflexcamera’s van Nikon hebben een optische zoeker. Bij de instapmodellen is deze eenvoudiger uitgevoerd, omdat eenvoud logischerwijs goedkoper is. De professionelere modellen zijn uitgevoerd met een penta-prisma in het spiegelhuis welke verantwoordelijk is voor het afbreken van de kijkhoek richting de spiegel. De spiegel in het spiegelhuis breekt de blik van de kijker weer af en spiegelt deze zodat deze rechtop door de lens gaat.
Een penta-prisma biedt de hoogste lichttransmissie wat resulteert in de meeste heldere zoeker. De instap modellen van Nikon zijn niet uitgevoerd met een penta-prisma uit kostenoverwegingen. Deze modellen zijn uitgevoerd met een compacter penta-spiegel systeem wat in kwaliteit en helderheid minder is, maar wel veel compacter en goedkoper is.
Full frame camera’s bieden door de grotere sensor en grotere spiegel een grotere zoeker en een veel groter kijkbeeld. Ook is de beelddekking vaak 100% wat inhoudt dat wat je door de zoeker ziet exact het beeld is wat je fotografeert. Beeldkwaliteit
Naast al het bovengenoemde is dit misschien nog wel de belangrijkste: Een groter opname formaat biedt een hogere algehele beeldkwaliteit omdat de opname minder vergroot hoeft te worden naar het uiteindelijke formaat waarop de afbeelding bekeken gaat worden. Zie dit heel simpel: Een postzegel vergroten tot A4 formaat zorgt al voor een onscherpe kopie terwijl een ansichtkaart vergoten op A4 formaat zonder kwaliteitsverlies mogelijk is.
Iemand die enkel voor zijn of haar monitor fotografeert (websites, slideshows etc.) zal weinig baat bij een full frame sensor hebben. Een goede 1” sensor is hiervoor ruim voldoende. Een vakfotograaf die vaak trouwrapportages aflevert op A3 formaat of groter zal hier veel meer digitale speelruimte in vinden en kwalitatief hoogwaardige afdrukken kunnen afleveren. Resolutie zegt hier nog maar weinig over tegenwoordig omdat de meeste camera’s al gauw over 10 MP of meer beschikken.
Belangrijkste kenmerken: FX-formaat sensor van 24,3 MP
Veel detail, volledige vrijheid. De gloednieuwe sensor biedt een groot dynamisch bereik en produceert bij alle gevoeligheden heldere, prachtig scherpe beelden met een rijke tonaliteit.
Spectaculaire ISO
Leg heldere, scherpere beelden met minder ruis vast bij hoge ISO-waarden. Het ISO-bereik van 100-12.800 is uitbreidbaar tot 50-51.200 (equivalent).
Professionele AF-prestaties
De D750 is gevoelig tot -3 LW en beschikt over Nikon’s stand Groep-veld-AF, waardoor deze camera met een ongekende precisie scherpstelt op het onderwerp, zelfs in donkere situaties.
Stevige kantelbare monitor
Maak foto’s en films vanuit unieke standpunten. Het scherm klapt open en kan tot 90º omhoog en tot 75º omlaag worden gekanteld.
Ingebouwde Wi-Fi
Share your vision. Upload indrukwekkende full-frame foto’s via een compatibele smartphone of tablet. Download eenvoudig de gratis Wireless Mobile Utility naar je smartapparaat.
Serieopnamen tot 6,5 beelden/seconde
Leg met veel flexibiliteit snelbewegende onderwerpen vast. Maak beelden van volledige resolutie met een snelheid tot 6,5 beelden/seconde in zowel FX- als DX-formaat zonder concessies te moeten doen. Sluitertijd
Tot 1/4000 seconde
Flitssynchronisatie tot 1/200 seconde
Vrijheid tijdens het filmen
Neem Full HD-films (1080p) met 50p/60p op. Je kunt tijdens het filmen ISO 100 tot ISO 51.200 (equivalent) gebruiken en ook sluitertijd, diafragma en audio-niveaus regelen. In een speciaal filmmenu kun je alle filminstellingen op één plaats opslaan.
EXPEED 4
Deze snelle beeldprocessor tilt de algehele prestaties van de camera naar een ongekend niveau. Biedt een uitmuntende beeldreproductie en ISO-prestaties en maakt hoge beeldsnelheden mogelijk bij filmopnamen. Afmetingen
140,5 x 113 x 78 mm
Circa 750 gram exclusief geheugenkaart en accu Voorbeeldfoto's gemaakt met de Nikon D750
Cameraland ambassadeur Michiel Buijse was zo enthousiast over deze camera dat hij deze meenam naar onze winkel om deze eens grondig te testen. Hieronder enkele voorbeeldfoto's. () () () ()
() () () ()
Coolblue.nl zegt:Coolblue zegt:Met de D750 presenteert Nikon een degelijk stuk gereedschap voor zowel de fotograaf als filmmaker. De grote full frame-sensor beschikt over 24,3 megapixels. Je foto's zijn hierdoor ruisvrij en voorzien van veel detail. Zo kun je, zonder verlies van kwaliteit, ver inzoomen tijdens fotobewerking. De D750 fotografeert met 6,5 beeld per seconde en kan prima ingezet worden voor natuur of sportfotografie. Filmen doe je in het 1080p Full HD-formaat. Sluit je een externe recorder aan, dan kan dit ook ongecomprimeerd en beschik je over de beste mogelijke videokwaliteit. Om de camera eenvoudig te bedienen is de D750 voorzien van aparte menu's voor foto en video. Het toestel beschikt daarnaast over een ingebouwde wifi functie. Hierdoor stuur je draadloos je opnames naar je vrienden.
CameraNU.nl zegt:CameraNU zegt:24.3 megapixel
- 3.2" kantelbaar LCD display
- fullframe
- wifi
- full HD
-video
- SD
-, SDHC
- of SDXC
-geheugen
- EN
-EL15 accu
Fotosemeins.nl zegt:Fotosemeins zegt:De handzame Nikon D750 full-frame 24 megapixel reflexcamera zit boordevol professionele beeldtechnologie. Deel de foto's direct met de ingebouwde Wi-Fi. Het meegeleverde 24-85mm objectief heeft een bereik waarmee de meest voorkomende onderwerpen perfect in beeld gebracht kunnen worden. De ED-glaselementen zorgen voor een ongelooflijke schepte en contrast, zelfs bij maximaal diafragma.
Algemene productdetails
Aantal lenzen in kit1
EAN0018208998098
MerkNikon
ModelnaamD750 Kit (24-85 / 3,5-4,5 AF-S G ED VR)
ProductlijnNikon D
Verschenen in2014
Algemene kenmerken
CameratypeSpiegelreflexcamera
Effectieve pixels (Megapixel)24,32 Megapixels
Aantal voorinstellingenOnbekend
Camera Body / KitKit
Outdoor cameraNiet water- of shockproof
Soort chipCMOS
Zoeker typeOptische / electronische zoeker
Camera
Autofocus 
BeeldstabilisatorGeen
Cameraresolutie - breedte (pixels)6016 pixels
Cameraresolutie - hoogte (pixels)4016 pixels
Dioptriecorrectie-3 tot +1
Handmatige witbalans 
Ingebouwde flitser 
Maximaal aantal pixels (Megapixel)24,93 Megapixels
Sensor grootte35,9 x 24,0 mm
Lens
Bayonet fittingNikon/Fujifilm
Diafragma prioriteit 
Kortste sluitertijd (sec.)1/4000
Langste sluitertijd (sec.)30
Maximale ISO lichtgevoeligheid51200
Minimale macro afstand in cmOnbekend
Sluiter prioriteit 
Verwisselbare lens 
Video
Maximale videoresolutie in pixels (breedte)1920 pixels
Maximale videoresolutie in pixels (hoogte)1080 pixels
Extra's
Compatibel metNikon EN-EL15
Flitsschoen 
Geïntegreerde GPS module 
GezichtsherkenningGezicht
RAW formaat 
Beeldscherm
3D 
Beeldschermgrootte (cm)8,13
Beeldschermresolutie in pixels1229000 pixels
Grootte LCD scherm3,2 inch
Seriële beeldfunctie 
Touchscreen 
Uitklapbaar scherm 
Geheugen / opslag
Memory Stick / Memory Stick Pro 
Memory Stick Duo / Duo Pro 
SDXC Card 
Secure Digital Card 
Secure Digital High Capacity Card (SDHC) 
Aansluitingen
Bluetooth 
HDMI-aansluiting 
Wifi aansluiting 
Batterij
Maximale batterijduur in opnamen1230
Afmetingen & gewicht
Breedte (mm)140,5 mm
Diepte (mm)78 mm
Hoogte (mm)113 mm
Massa (gram)750 gram

Alle aanbieders

Anderen bekeken ook

Voor jou gevonden: Digitale camera's

Algemeen
Beslist.nl Beslist.nl is het grootste online winkelcentrum van Nederland waar je zorgeloos, veilig en overzichtelijk producten kunt vergelijken en bestellen. Met ons ruime assortiment van miljoenen producten bieden we de consument een duidelijk overzicht wat er online te koop is en voor welke prijs zodat je de beste aanbiedingen kunt vinden. Zo is het bij ons altijd sale. Ben je op zoek naar goedkope outlets, vraag je je af of je dat nieuwe product in de aanbieding kunt kopen of wil je een prijsvergelijking doen; online shoppen begint bij beslist.nl. Ook als je producten wilt kopen met een snelle levertijd en een goedkope prijs.

© 2005 - 2019 beslist.nl™

Beslist.nl maakt gebruik van cookies. Ga je verder op onze website, dan stem je in met het plaatsen van cookies en de verwerking van deze data door ons en onze partners.