Magimix Multifunctionele Stoomkoker
Magimix Multifunctionele Stoomkoker
Magimix Multifunctionele Stoomkoker+2
Magimix Multifunctionele Stoomkoker+1
Magimix Multifunctionele Stoomkoker
+4

Magimix Multifunctionele Stoomkoker

269,-Vergelijk prijzen
Snelste levering
Meest gekozen
Kookshopdepepermolen.nl
Shopscore(239)
269,-
GratisOp werkdagen voor 16:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden
bol.com
Shopscore(39k+)
269,-
Gratis3 dagen

Specificaties

EAN3519280020198
MerkMagimix

Beschrijving

7 KOOKTIPS

- Doe de schaal of schalen van uw stoomkoker niet te vol, want anders kan de stoom zich niet goed verspreiden.

- Koken op stoom stelt hoge eisen: gebruik daarom altijd verse producten van de beste kwaliteit. Om te kijken of de producten gaar zijn, prikt u met een mes of vork in het dikste deel. Als de punt geen weerstand ontmoet is het product gaar.

- Groente: Schrap de groenten in plaats van ze te schillen, hierdoor blijven de vitaminen beter behouden. Bij niet-biologische groenten raden wij u aan het kookwater niet opnieuw te gebruiken, omdat de pesticiden in het water terecht komen. De kooktijden hangen af van de aard, de grootte en de versheid van de groenten. Zo is verse bospeen bijvoorbeeld veel sneller gaar dan een winterpeen van dezelfde dikte.

- Vis: Laat bij hele vis de schubben zitten, zodat de vis zijn stevigheid behoudt. Een schijfje citroen of kruiden in de buikholte van hele vis of bovenop filets geplaatst, accentueren de smaak. Als u diepvriesvis gebruikt, verleng de kooktijd dan met 40 tot 50%. Het is niet nodig de vis van tevoren te ontdooien. U kunt de vis direct in de stoomschaal leggen of op een bedje van zeewier, laurier, venkel of andere aromatische kruiden van uw keuze. Let er in dit geval op dat u de doorgang van de stoom door de bodem van de schaal niet belemmert.

- Vlees: Gestoomd vlees is mals en smakelijk, maar ziet er vaak grauw uit. Wij raden daarom aan vlees gedurende 5 min. op hoog vuur in een braadpan of een koekenpan aan te braden, voordat u het verder gaar stoomt. Op die manier geniet u van alle voordelen van koken op stoom en hoeft u het niet zonder dit appetijtelijke ”bruine kleurtje” te stellen. Om een rollade of een lamsbout van binnen roze te houden, in afwachting dat uw gasten aan tafel gaan, legt u deze gewikkeld in aluminiumfolie in een van de schalen. Zet het deksel schuin op de schaal en stel het apparaat in op de warmhoudfunctie. Zo blijft het vlees warm en roze van binnen.

- Kruiden: Om te beginnen moet u weten dat koken op stoom ontzout. Als u van de smaak van zout houdt, voeg dan na de bereiding zout toe. U kunt de ingrediënten van tevoren licht met kruiden bestrooien, maar u kunt ze ook smaak geven door het water te aromatiseren met kruiden of een visbouillon.

- Nagerechten: De stoomkoker is ook ideaal voor het maken van flans, puddinkjes, zacht gebak e.d. U kunt deze in individuele schaaltjes bereiden. Verminder in dit geval de kooktijd met de helft, vergeleken met een grote vorm. U kunt alle recepten van nagerechten die au bain-marie bereid worden ook bereiden in de stoomkoker. Zo kunt u bijvoorbeeld heel goed een chocoladefondue maken in de multifunctionele kom.