Infographic: Brandpreventie onderzoek

Afbeelding: Brand(preventie) onderzoek

Infographic: Brandpreventie onderzoek

Wil je deze infographic op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/brandpreventie.html">  <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/brandpreventie-infographic.png" alt="Infographic: Het brandpreventie onderzoek"> </a> <br/> <br/> Infographic: het brandpreventie & <a href="https://www.beslist.nl/products/klussen/klussen_486169/">beveiliging</a> onderzoek door beslist.nl
Afbeelding: Brand(preventie) onderzoek

Wil je deze banner op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/brandpreventie.html">  <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/brandpreventie-social-klein.png" alt="Infographic: Het grote brandpreventie onderzoek"> </a> <br/> <br/> Infographic: het brandpreventie & <a href="https://www.beslist.nl/products/klussen/klussen_486169/">beveiliging</a> onderzoek door beslist.nl
Afbeelding: Brand(preventie) onderzoek

Wil je deze banner op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/brandpreventie.html">  <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/brandpreventie-social-groot.png" alt="Infographic: Het grote brandpreventie onderzoek"> </a> <br/> <br/> Infographic: het brandpreventie & <a href="https://www.beslist.nl/products/klussen/klussen_486169/">beveiliging</a> onderzoek door beslist.nl

In Noord-Holland rukt de brandweer het vaakst uit
Arnhem, 17 december 2019 – Brandweerlieden uit de provincie Noord-Holland werden de afgelopen vier jaar het vaakst opgeroepen voor een brandincident. Vooral de nachten in december en februari zijn druk voor brandweerlieden. Dit en meer blijkt uit onderzoek van beslist.nl, op basis van data van de Brandweer, Instituut Fysieke Veiligheid en het CBS.

Provincies met meeste brand-incidenten
Brandweerlieden uit Noord-Holland moeten, met een gemiddelde van 57,5 brandincidenten per 10.000 inwoners, jaarlijks relatief het vaakst op pad. Ook brandweerkorpsen in Zuid-Holland (54,7), Limburg (52,7) en Zeeland (48,9 incidenten per 10.000 inwoners) worden vaak opgeroepen.

Donkere maanden drukst
Het laatste kwartaal is doorgaans de drukste periode van het jaar voor de brandweer. Tijdens deze periode wordt de brandweer maandelijks zo’n 10.500 keer opgeroepen voor een brandincident.

Oorzaken hiervan zijn onder meer dat de open haard weer aan gaat (schoorsteenbranden), vuurwerk en brandstichting in de aanloop naar Oudjaarsdag (vuurwerk) en een toename in het gebruik van elektrische apparatuur zoals bijvoorbeeld een condensdroger (kortsluiting).

Fatale branden
Fatale branden, waarbij minimaal één dodelijk slachtoffer valt, vonden de afgelopen vijf jaar vooral plaats in februari (gemiddeld 4,4 incidenten). Het meeste risico loopt men tussen 2:00 en 6:00 uur (19,9%) op een maandag (17,1%)

Roken is met 28% de meest voorkomende oorzaak van fatale branden. Kortsluiting (18%) zorgt ook nog vaak fatale brand. Tot slot ontstaan fatale branden relatief vaak tijdens koken (15%).

Vaker gezocht naar brandpreventie
Op beslist.nl wordt steeds vaker naar (slimme) beveiligingsartikelen gezocht. Daarbij zijn vooral rookmelders, brandblussers en koolmonoxidemelders in trek. Minder vaak zoekt men naar een blusdeken, vluchtladder, gasmelder of hittemelder.