Infographic: Carnavals Index 2020

Infographic: Landelijke Carnavals Index 2020

Infographic: Carnavals Index 2020

Wil je deze infographic op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/carnavals-index.html">  <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/carnaval-2020.png" alt="Infographic: Landelijke Carnavals Index 2020quot;> </a> <br/> <br/> Infographic: <a href="https://www.beslist.nl/products/cadeaus_gadgets_culinair/cadeaus_gadgets_culinair_572393/">carnavalskleding</a> index en  door <a href="https://www.beslist.nl/">beslist.nl</a>

Nergens in Nederland wordt zo veel gezocht naar carnavalskleding als in het Limburgse Voerendaal. Dit blijkt uit de Landelijke Carnavals Index 2020 van beslist.nl, die tot stand is gekomen op basis van ruim 200.000 zoekopdrachten rondom feestkleding voor carnaval. Opvallend is verder dat de populariteit van carnaval zich gestaag uitbreidt richting het noorden van Nederland.

In de ranglijst staan Nederlandse steden en dorpen gerangschikt op het gemiddelde aantal zoekopdrachten naar carnavalskleding per 1000 inwoners.

Voerendaal bovenaan de lijst, Made en Born volgen
Inwoners van Voerendaal kunnen in de weken voor carnaval een flinke toename verwachten in het aantal bezorgbusjes dat door de straten rijdt. Nergens wordt (per 1000 inwoners) zoveel gezocht naar carnavalskleding als in Voerendaal; dat daarmee dan ook de landelijke koploper is. Made en Born volgen op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Een jaar geleden stond Voerendaal nog een stukje lager in het jaarlijkse onderzoek. Toen stond Voerendaal zelfs nog buiten de top 10, op plek 16.

Top 10 steden met hoogste zoekvolume naar carnavalskleding (per 1000 inwoners)
1. Voerendaal
2. Made
3. Born
4. Heythuysen
5. Schaijk
6. Bavel
7. Haelen
8. Zevenbergen
9. Groesbeek
10. Susteren

Populariteit carnaval groeit richting de noordelijke gelegen provincies
Dat carnaval uitgebreid gevierd wordt in Noord-Brabant en Limburg is geen grote verrassing. Wel dat carnaval steeds populairder wordt en langzaam de noordelijker gelegen provincies verovert. Zo staan er een recordaantal (6) Gelderse dorpen en steden in de ranglijst, en staat het Gelderse Groesbeek zelfs in de top 10. Verrassend is dat ook Utrecht (stad) dit jaar vertegenwoordigd wordt in de top 50, eveneens als het Overijsselse Oldenzaal dat een plekje heeft weten te bemachtigen in de ranglijst.

Daarnaast zijn er ieder jaar ook andere trends op het gebied van carnavalskleding. carnavalskleding dames, carnavalskleding heren en de carnavalsjas blijven natuurlijk altijd onverminderd populair ieder jaar, maar welk personage gaan we dit jaar het meest zien? Dit jaar zijn personages van films en series het populairst. Denk hierbij aan kostuums van de serie Peaky Blinders of de film The Joker. Maar ook de klassieke personages zoals het boeven, soldaten en dieren zijn onverminderd populair.