Infographic: Carnavalsindex 2017

Infographic Carnavalsindex 2017

Wil je deze infographic op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/carnavalsindex2017.html"> <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/infographic-carnaval-2017.png" alt="Infographic carnavalsindex 2017"> </a> <br/> <br/> <a href="https://www.beslist.nl/info/carnavalsindex2017.html"> Infographic carnavalsindex 2017</a> (en <a href="https://www.beslist.nl/products/cadeaus_gadgets_culinair/cadeaus_gadgets_culinair_572393/"> carnavalskleding</a>) door beslist.nl

De carnaval koorts is weer aangebroken. Beslist.nl maakt de carnavalsmeter met de steden waar de carnavalskoorts het hoogst is. Vooral ‘onder de rivieren’ is Carnaval bijzonder populair. Met name in Noord-Brabant en Limburg wordt met Carnaval flink uitgepakt. Het Limburgse Eijsden is dit jaar het meest in de ban van Carnaval, gevolgd door Valkenburg en Gulpen. Dat blijkt uit verkoopdata van Beslist.nl. Er wordt sinds begin januari 2017 volop gezocht naar carnavalskleding damescarnavalskleding heren en carnavalskleding kinderen. Het online winkelcentrum traceerde vanaf 1 januari 2017 de herkomst van bezoekers die shoppen naar carnavalskleding/carnavalskostuums. Het zoekvolume is per plaats afgezet tegen het aantal inwoners.

Carnavalskleding
Om een goede vergelijking te kunnen maken is dit onderzoek het zoekvolume per plaats afgezet tegen het aantal inwoners. Opvallend is dat inwoners van kleine gemeenten gemiddeld vaker online naar carnavalskleding zochten dan inwoners uit grotere gemeenten. 

De meest populaire carnavalsoutfits voor vrouwen zijn dit jaar de K3 verkleedjurk met regenboog, Een Formule 1 jumpsuit en een pikante politie outfit. Voor mannen zijn superhelden dit jaar in trek.

Top 5 van de ‘grote’ steden

  1. Eindhoven (31e plaats)
  2. Breda (39e plaats )
  3. Maastricht (46e plaats)
  4. Tilburg (49e plaats)
  5. Nijmegen (50e plaats)

Eerste volksfeest van het jaar
Na oud en nieuw, is Carnaval het eerste volksfeest dat massaal wordt gevierd. Na de jaarwisseling stijgt de vraag naar carnavalskleding dan ook explosief. Dagelijks zoeken duizenden Nederlanders online naar de ideale carnavalsoutfit. 

Omdat Carnaval dit jaar later valt dan het voorgaande jaar, is de piek in online zoekgedrag nu gelijkmatiger in opbouw dan vorig jaar. Naar verwachting zal de grootste piek begin februari plaatsvinden.