Infographic: Code Geel

Infographic Code Geel

Wil je deze infographic op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/code-geel.html"> <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/code-geel-infographic.jpg" alt="Infographic code geel"> </a> <br/> <br/> <a href="https://www.beslist.nl/info/code-geel.html"> Infographic code geel</a> (en <a href="https://www.beslist.nl/products/schoenen/schoenen_430873_430954/"> snowboots</a> / <a href="https://www.beslist.nl/products/sport_outdoor_vrije-tijd/sport_outdoor_vrije-tijd_484431/"> schaatsen</a>) door beslist.nl

Van de weercodes is de gele code de op een na lichtste code. De code wordt vrijgegeven wanneer “misschien” gevaarlijk weer optreedt. De vraag is altijd wat “potentieel gevaarlijk weer” betekent. Volgens het KNMI komen deze weersomstandigheden vaak voor in verschillende delen van Nederland. Het wordt aanbevolen om op te letten, vooral tijdens het reizen. Dit kunnen windstoten, onweersbuien, zware mist, zware regen of sneeuw zijn en er bestaat gevaar voor uitglijden. De gele code werd voor het eerst afgegeven 48 uur voordat het weerfenomeen zich voordeed. Om weerwaarschuwingen zo nauwkeurig mogelijk te kunnen geven, heeft elke provincie de situatie nagekeken. Als gevolg hiervan kan het ene gebied weerswaarschuwingen hebben, terwijl een andere provincie alleen een groene code heeft, wat de lichtste weercode is. Het Bureau Meteorologie kan gele codes los van het KNMI uitgeven. De zekerheid is minimaal 60%. Het is deze marge van zekerheid die de waarschuwing soms controversieel maakt.

Beslist.nl merkt de zoektrends van nu op.  Nederland zoekt massaal naar winters materiaal met deze winterse voorspelling. Check het in de winterse editie van dit weeralarm. Met Code Geel in de lucht wordt er op beslist.nl volop gezocht op snowbootsschaatsen kopen en parka jassen kopen. Nederlanders zoeken bescherming tegen het koude weer, maar dan bij voorkeur wel volgens de laatste modetrends. De schapenwollen UGGs en Moonboots als populaire snowboots zijn populair. Mutsen (+160%), handschoenen (+91 %) en winterjassen (bij voorkeur met bontkraag en vooral de parka jassen) zijn de verwarmende kledingstukken waar direct naar gezocht wordt bij slecht weer.

Ook is er een verhoogde interesse in producten die de sneeuwpret verhogen: op sleeën en schaatsen worden plotseling verdubbelingen gemeten.

Praktischer van aard zijn de stijgers winterbandenelektrische dekens en sneeuwschuivers. Deze hebben een stijging van respectievelijk 180%, 174% en 75%.