Een dagje weg? Dit kost een dagje weg deze zomer

Een dagje weg? Dit kost een dagje weg deze zomer
De zomervakantie is alweer een tijdje van start gegaan en dit betekent dat de kids vermaakt moeten worden. Nu we massaal in eigen land blijven zijn we genoodzaakt om onze zomerplannen om te gooien in nieuwe alternatieven. Geen vakantie… dit belooft dus een goedkopere zomer te worden? Niks is minder waar, want de prijzen van een dagje uit naar een attractiepark liegen er ook niet om. Hoe duur is zo’n dagje weg met het hele gezin (4 personen) eigenlijk? Hoe zit het met extra kosten zoals parkeren? Online winkelcentrum beslist.nl onderzocht de entreeprijzen van 12 grote pretparken in en rondom Nederland en vergeleek de prijzen met twee jaar geleden.

Wist je dat…

 • … de Efteling het duurste pretpark van Nederland en omstreken is? Een dagje weg met het gezin (4 personen inclusief parkeerticket voor 1 auto) kost deze zomer namelijk 192,50 euro.
 • … de Efteling ook verreweg het meest populaire attractiepark van Nederland is? De Efteling wordt drie keer zo vaak gegoogeld dan het op één na populairste attractiepark: Walibi Holland. Op de derde plaats volgt Attractiepark Toverland. Andere populaire attractieparken zijn: Slagharen (4e plaats) en Duinrell (5e plaats).
 • … Attractiepark Hellendoorn gemiddeld het goedkoopste park is? Voor een dagje met het gezin (inclusief auto) ben je hier gemiddeld 88 euro kwijt in de maand augustus.
 • … Attractiepark Slagharen het goedkoopst is als je slim de juiste datum uitkiest voor jouw parkbezoek. Voor een dagje met het gezin (inclusief auto) ben je hier 86,62 euro kwijt als je naar het park komt in het laatste weekend van augustus.
 • … parkeerkosten in de onderzochte Nederlandse attractieparken met maar liefst 15 procent zijn gestegen tegen op zichte van twee jaar geleden?

Online reserveren is een must
In verband met het corona-virus hebben ook attractieparken maatregelen moeten treffen. Het is deze zomer bijvoorbeeld niet meer mogelijk om kaartjes aan de kassa te kopen. Spring dus vooral niet spontaan de auto in om vervolgens erachter te komen dat het park volgereserveerd is. Bij alle onderzochte attractieparken is het momenteel alleen mogelijk om online een ticket te reserveren, waarbij je gelijk een dag moet uitkiezen. Zo moet je bij de Efteling daarnaast ook nog je tijdslot voor aankomst kiezen. Een dagje naar een attractiepark vraagt deze zomer dus om wat extra planning.

De prijzen van Nederlandse attractieparken

 • … De Efteling is het duurste attractiepark van Nederland. Een online ticket voor de Efteling kost deze zomer gemiddeld €45,00. Dat is 25% duurder dan twee jaar geleden.
 • … Walibi is het op een na duurste attractiepark van Nederland. Een online ticket voor Walibi kost deze zomer gemiddeld € 32,00. Dat is 4% goedkoper dan twee jaar geleden.
 • … Gemiddeld kost een kaartje voor Attractiepark Toverland € 27,60. Dat is 8% duurder dan twee jaar geleden.
 • … Een online ticket voor Duinrell kost deze zomer gemiddeld € 24,32. Dat is 8% duurder dan twee jaar geleden.
 • … Een online ticket voor Julianatoren kost deze zomer gemiddeld € 24,00. Dat is 17% duurder dan twee jaar geleden.
 • … Een online ticket voor Drievliet kost deze zomer gemiddeld € 23,00. Dat is 7% duurder dan twee jaar geleden.
 • … Attractiepark Slagharen is het op een na goedkoopste attractiepark van Nederland. Een online ticket voor Slagharen kost deze zomer gemiddeld € 20,65. Dat is 2% duurder dan twee jaar geleden.
 • … Avonturenpark Hellendoorn is het goedkoopste attractiepark van Nederland. Een online ticket voor Hellendoorn kost deze zomer gemiddeld € 20,25. Dat is 10% goedkoper dan twee jaar geleden.

Dit onderzoek is uitgegaan van:

 • Reguliere tickets, speciale acties zijn hier niet in meegenomen.
 • Er is in dit onderzoek slechts gekeken naar zaterdagen en zondagen in augustus.
 • Prijzen voor vier personen zijn gebaseerd op tickets voor volwassen voor een eerlijke vergelijking. De leeftijdscategorie voor kindertickets verschillen onderling per pretpark te veel.
 • Parkeerkosten zijn gebaseerd op 1 auto.

Onderzochte pretparken: Efteling, Walibi Holland, Attractiepark Toverland, Attractiepark Slagharen, Duinrell, Julianatoren, Avonturenpark Hellendoorn, Familiepark Drievliet, Phantasialand, Bobbejaanland, Plopsaland De Panne en Movie Park Germany.

Bronnen: efteling.com, walibi.nl, toverland.com, slagharen.com, duinrell.nl, julianatoren.nl, avonturenpark.nl, drievliet.nl, phantasialand.de, bobbejaanland.be, plopsalanddepanne.be, movieparkgermany.de, google zoekwoordplanner en kortingscode.nl

Er is eventueel aanvullende informatie beschikbaar. Neem voor meer informatie en/of vragen contact op met:
Margriet Komrij
Digital Marketeer
m.komrij@beslist.nl