Infographic Erotiek 2019

Infographic Erotiek 2019

Wil je deze infographic op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/erotiek.html">  <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/erotische-speeltjes-v1-4.png" alt="Infographic Erotiek 2019"> </a> <br/> <br/> Infographic:<a href="https://www.beslist.nl/products/voor_volwassenen/">Erotiek</a> 2019 door beslist.nl

Sterke regionale verschillen in voorkeur voor erotische artikelen

Nederlanders zoeken online ongeveer net zo vaak naar erotische artikelen, als naar gangbare producten zoals een nieuwe prullenbak of bloemenvaas. Dit blijkt uit onderzoek van beslist.nl, waarbij het online winkelcentrum tevens opmerkte dat er per regio sterke voorkeuren bestaan voor specifieke erotische artikelen.

Mannen zoeken vaker naar erotische artikelen dan vrouwen

Als Nederlanders online op zoek gaan naar erotische artikelen, doen zij dit vooral ‘s nachts, zo bleek al eerder uit een onderzoek van beslist.nl. Vooral maandagen en dinsdagen worden aangegrepen om online seksspeeltjes te shoppen. Opvallend hierbij is dat mannen (71%) vaker naar erotische artikelen zoeken dan vrouwen (29%).

Grote regionale verschillen

Ook op regionaal niveau bestaan grote verschillen. Uit de data van beslist.nl is te zien dat er in Drenthe het vaakst wordt gezocht naar seksspeeltjes. Ook in Flevoland gaat men relatief vaak op zoek naar speelgoed voor in de slaapkamer. Friezen en Utrechters hebben daarentegen het minste interesse in erotische speeltjes zoals een vibrator, vibrerend ei of een dildo. Tussen provincies bestaan duidelijke voorkeuren in soorten erotische artikelen en speeltjes. Zo is de interesse voor BDSM-artikelen het grootst in Limburg, en zoeken Friezen het vaakst naar ‘fleshlights’ (kunstvagina) en het minst vaak naar erectiemiddelen. Zuid-Hollanders hebben de meeste interesse in XL-dildo’s, terwijl Brabanders het minst vaak schoonmaakmiddelen voor hun seksspeeltjes aanschaffen.

Online aankoopgedrag wordt sterk beïnvloed door populaire boeken en films

Het online zoekgedrag naar erotische artikelen wordt klaarblijkelijk beïnvloed door populaire boeken, films en series die een erotische lading bevatten. Na de lancering van de boeken en films van ‘Fifty Shades’, verdrievoudigde de interesse in BDSM- en bondage-artikelen namelijk. Ook artikelen zoals een sexy pakje of een strapon dildo worden weer populairder.