Infographic: Festivaltrends

Infographic: Festivaltrends

Infographic: Festivaltrends

Wil je deze infographic op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/festival.html">  <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/festivaltrends.png" alt="Infographic Festivaltrends"> </a> <br/> <br/> Infographic: Festivaltrends, <a href="https://www.beslist.nl/products/sport_outdoor_vrije-tijd/sport_outdoor_vrije-tijd_484289_484318/c/soort_tenten~868905">Pop-up tenten</a> en andere festival musthaves door beslist.nl

Festivaltickets in tien jaar meer dan 50% duurder
Grote festivals hebben de tarieven van weekendtickets de afgelopen 10 jaar flink verhoogd. Dit blijkt uit onderzoek van beslist.nl naar de festivaltrends waarbij onder andere de prijzen van tickets zijn vergeleken met de ticketprijzen van dezelfde festivals in 2009. Bij Pinkpop is het verschil het grootst, daar is een kaartje maar liefst 64% duurder dan 10 jaar terug.

Pinkpop meest in prijs gestegen
Waar men voor een weekendticket voor Pinkpop in 2009 nog €140,- betaalde, is dit tarief inmiddels gestegen naar €230,-. En zulke stijgingen zijn geen uitzondering, want bij veel grote festivals ging de ticketprijs in de afgelopen 10 jaar de ticketprijs flink omhoog. De top 3 festivals met grootste ticketprijsstijging bestaan verder uit Graspop (56%) en Paaspop (55%).

Ook blijkt dat andere bekende festivals als Pukkelpop (52%) en Lowlands (50%) behoorlijk duurder zijn geworden. Bij het North Sea Festival is de stijging dan weer iets lager (22%).

Amsterdamse acts het populairst; metal schalt het vaakst door de speakers
Artiesten afkomstig uit Amsterdam zijn het vaakst op het podium te bewonderen. Onder meer The Partysquad, Jungle by Night en Indian Askin komen uit Amsterdam. Utrechtse (NONA, Blaudzun) en Rotterdamse acts (Davina Michelle, Broederliefde) volgen op gepaste afstand. Opvallend is ook de populariteit van artiesten uit Groningen, waaronder Kraantje Pappie en Noisia, die voor een 5e plek zorgt in de lijst met steden die de meeste festivalacts leveren.

Metal is de meest gespeelde muzieksoort op het podium, voor popmuziek en rockmuziek. Verder zijn Bizzey, Kraantje Pappie en Van Dik Hout het vaakst terug te vinden in de line-ups van de festivals.

Met alleen een kaartje ben je er nog niet
Heb jij een weekendticket gescoord naar een meerdaags festival? Met alleen een kaartje ben je er nog niet. Op het festival zelf moet uiteraard nog gegegeten en gedronken worden. Maar ook moet je niet vergeten om een tent en koelbox mee te nemen wanneer je het hele weekend op een festival staat. De pop-up tent is de ultieme festival musthave en terecht, je hebt een tent nog nooit zo snel opgezet!