Infographic | Hockey in Nederland

Infographic Hockey in Nederland

Wil je deze infographic op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code, en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/hockey.html">  <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/hockey.jpg" alt="Infographic clubkleuren"> </a> <br/> <br/> Infographic Hockey (en <a href="https://www.beslist.nl/products/schoenen/schoenen_430881_430959/"> hockeyschoenen</a>) door beslist.nl

Hockey in Nederland

Het nieuwe hockeyseizoen barst los! Online winkelcentrum beslist.nl deed onderzoek naar wat er speelt op de Nederlandse velden en keek daarbij vooral naar clubkleuren. Hockey is niet populair in de provincie Drenthe. Per 1.000 inwoners beoefenen zes Drenten de sport hockey. Hockey is het meest populair in de provincie Utrecht, waar het aantal hockeyers per 1.000 inwoners ruim vier maal hoger is dan in Drenthe. Dat blijkt uit onderzoek van online winkelcentrum beslist.nl. Daaruit blijkt ook dat de meeste hockeyclubs in een blauw tenue spelen.

Hockey minst populair in Friesland, Zeeland en Drenthe

In de provincie Friesland wonen naar verhouding de minste hockeyers. Vier op de duizend Friezen zijn lid van een hockeyvereniging. Naast Friesland is ook Zeeland een provincie waar mensen niet erg begaan zijn met hockey. In deze provincie hockeyen zo’n vijf op de duizend mensen. In Drenthe zijn gemiddeld zes op de 1000 inwoners lid van een hockeyvereniging.

Utrecht op één, Noord-Brabant verrassend tweede

Per 1.000 inwoners zijn er in de provincie Utrecht 25 mensen aangesloten bij een hockeyvereniging. Utrecht wordt gevolgd door Noord-Brabant, waar 21 mensen per 1000 inwoners aan hockey doen. Na Utrecht en Noord-Brabant is hockey het meest geliefd in Noord-Holland. Hier beoefenen 18 op de 1.000 mensen de sport hockey.

Meeste hockeyclubs spelen in het blauw

Een meerderheid van 18,8 procent van de Nederlandse hockeyclubs speelt in een blauwkleurig tenue. Ook rode en witte tenues (respectievelijk 12,2 procent en 10,3 procent) zijn in trek bij hockeyclubs.

De populairste hockeysticks van Nederland

Op beslist.nl is zeer uitgebreid hockey assortiment: o.a. hockeyschoenenhockeysticks. De populairste hockeysticks van dit moment zijn de Adidas CB Compo 1, Princess 7 Star SG9 en de Brabo G-force Heritage.