Infographic: Smartwatches vs klassieke horloges

Persbericht smartwatches vs klassieke horloges

Infographic: Smartwatches vs klassieke horloges

Wil je deze infographic op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/horloges-smartwatches.html">  <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/smartwatch-vs-horloge.png" alt="Infographic smartwatches vs klassieke horloges"> </a> <br/> <br/> Infographic: smartwatches vs klassieke horloges, <a href="https://www.beslist.nl/products/horloge/c/merk~638242">Michael Kors horloges</a> door beslist.nl

Smartwatches in trek sinds app-verbod op de fiets

Fabrikanten van smartwatches doen goede zaken na de invoering van het appverbod op de fiets. In de eerste drie weken na de invoering van het verbod op 1 juli, is de populariteit van smartwatches op beslist.nl sterk toegenomen. Verder blijkt uit een analyse van het online winkelcentrum dat smartwatches langzamerhand een steeds belangrijke rol innemen binnen de horlogemarkt.

Verkoop smartwatches groeit 23,6% sinds app-verbod
Wie nu nog appt, belt of simpelweg een mobiele telefoon vasthoudt tijdens het fietsen riskeert een boete van €95,-. De smartwatch is echter niet verboden, omdat deze niet in de hand vastgehouden wordt, maar wordt gedragen om de pols. Het geeft fietsers na het verbod, alsnog de mogelijkheid om tijdens het fietsen appjes te lezen. Daarnaast kan het ook worden gebruikt om nog even de agenda door te lopen of de weerberichten te bekijken.

In de weken voor de introductie van het appverbod was al een trend zichtbaar dat veel Nederlanders zich oriënteerden op de aanschaf van een smartwatch, sinds het verbod ook daadwerkelijk van kracht is de verkoop 23,6% toegenomen.

Traditionele horlogemerken leggen het af tegen smartwatches
Naar aanleiding van de groeiende vraag van smartwatches heeft beslist.nl ook geanalyseerd wat de naar verhoudingen zijn tussen smartwatches en klassieke horloges. Daaruit blijkt dat Nederlanders inmiddels meer interesse hebben in een ‘Samsung smartwatch’ dan in een klassiek horloge van een traditioneel horlogemerk, zoals het Zwitserse Breitling of Tissot.

Opvallend is dat met name de de provincies in het noordoosten vaak kiezen voor een smartwatch, waar de westelijke en zuidelijke provincies de klassieke horloges nog altijd op de eerste plaats hebben staan. Het populairste horloge is een Michael Kors horloge.

Meer weten over de smartphones en klassieke horloges? Beslist.nl heeft een handige infographic gemaakt met alle trends.