Infographic: Help de insecten in je eigen achtertuin

Infographic: Help de insecten in je eigen achtertuin

Infographic: Help de insecten in je eigen achtertuin

Wil je deze infographic op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/insecten.html">  <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/insectenhotel.png" alt="Infographic Insecten: Help de insecten in je eigen achtertuin"> </a> <br/> <br/> Infographic insecten, insectenhotels en andere tuinartikelen zoals <a href="https://www.beslist.nl/products/meubilair/meubilair_3373033/">loungesets</a> door beslist.nl
Afbeelding: Insecten

Wil je deze banner op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/insecten.html">  <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/insecten-social-small.png" alt="Infographic Insecten: Help de insecten in je eigen achtertuin"> </a> <br/> <br/> Infographic insecten, insectenhotels en andere tuinartikelen zoals <a href="https://www.beslist.nl/products/meubilair/meubilair_3373033/">loungesets</a> door beslist.nl
Afbeelding: Insecten

Wil je deze banner op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/insecten.html">  <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/insecten-social-large.png" alt="Infographic Insecten: Help de insecten in je eigen achtertuin"> </a> <br/> <br/> Infographic insecten, insectenhotels en andere tuinartikelen zoals <a href="https://www.beslist.nl/products/meubilair/meubilair_3373033/">loungesets</a> door beslist.nl

Help de insecten in je eigen achtertuin

In nog geen 30 jaar tijd is meer dan driekwart van de vliegende insecten uit het Europese luchtruim verdwenen. Onder meer bijen, vlinders en hommels worden met uitsterven bedreigd.

Zorgwerkkende trend

Dit is zorgwekkend: vooral vanwege hun grote rol in het ecosysteem. In het leven van planten- en diersoorten op aarde speelt de aanwezigheid van insecten een cruciale rol. In een eerder dit jaar verschenen rapport werd al geconcludeerd dat 40% van de insectensoorten met uitsterven wordt bedreigd. Het lijkt misschien een druppel op een gloeiende plaat, maar iedere achtertuin kan ondersteuning bieden aan het herstel van het wereldwijde ecosysteem. Eén insectenhotel kan al snel honderden beestjes huisvesten, die vervolgens op hun beurt weer duizenden planten bestuiven. Niet iedereen ziet graag oorwurmen, pissebedden of gaasvliegen in zijn of haar achtertuin tijdens het relaxen de tuinbank, maar vrijwel alle insecten zijn ontzettend nuttig. Ze helpen jouw planten in de tuin bijvoorbeeld van die vervelende bladluis af, of ruimen schimmels in de tuin op. Zo ‘ieuw’ zijn die beestjes dus niet!

Tegels funest voor insecten

Een tuin vol met tegels is ook funest voor insecten. De voorkeur gaat uit naar een tuin vol met beplanting. Grint is een goed alternatief voor tegels. Ook de rotstuin wordt met deze reden steeds populairder. Ook zonder tegels kun je een heerlijk plekje creëren om te ontspannen op jouw tuinset of loungeset.