Welke ringmaat heb jij?

Ringmaten

Wanneer je op zoek bent naar de perfecte ring is het natuurlijk heel erg belangrijk dat je de juiste maat hebt. Er zijn verschillende manieren om dit te meten. Heb je geen tijd om je vinger in de winkel op te meten? Bekijk dan hier wat tips om thuis te bepalen welke ringmaat je hebt en hoe je dit moet opmeten aan de hand van een maattabel. 

Thuis je ringmaat opmeten 

Je hebt een passende ring nodig die je al hebt en een liniaal. Meet de doorsnede van de binnenkant van je ring zonder dat je de rand meetelt. Het aantal millimeters dat je telt is dan je ringmaat. Heb je geen ring in huis? Pak dan een touwtje en draai deze om je vinger, zorg ervoor dat deze wel over je knokkel kan glijden. Zet een stip bij de plek waar het touwtje bij elkaar komt en leg het touwtje plat op de liniaal. Het aantal millimeters is de omtrek van je vinger en in onderstaande ringtabel kan je zien welke ringmaat daarbij past. 

Wij kunnen het je nog gemakkelijker maken. Bij beslist.nl hebben wij namelijk ringsizers, waarmee je makkelijk je ringmaat kan opmeten en je dus zeker weet welke maat je hebt. Let wel even op de volgende punten, deze kunnen van toepassing zijn voor het kiezen van de juiste maat: 

  • Kies altijd de vinger waar je ook echt je ring wilt gaan dragen. Elke vinger kan verschillen aan beide handen. 
  • Hoe dikker de ring, hoe strakker deze zal zijn. Kies je voor een dikke ring, neem dan een half maatje groter. 
  • Wanneer je vingers warm zijn, dan zetten ze uit. Meet dus altijd met een normale tempratuur. 
  • Twijfel je tussen twee maten, kies dan altijd de grotere maat.