Infographic: Schoonmaaktrends

De gemiddelde Nederlander besteedt steeds minder tijd aan het schoonhouden van het huis: van 7,8 uur per week 40 jaar geleden naar 4,2 uur per week nu. Dit is onder meer te danken aan de moderne technologische schoonmaakinnovaties, zo blijkt uit onderzoek van Nederland’s grootste online winkelcentrum, beslist.nl.

De afname van het aantal schoonmaakuren is het sterkst onder de vrouwen. Volgens het Sociaal Cultureel Planbureau spendeerden vrouwen ruim 40 jaar geleden gemiddeld 7,8 uur per week aan het huishouden. Mede dankzij de schoonmaakinnovaties is het aantal uren die vrouwen aan het schoonmaken besteden met 45% afgenomen naar zo’n 4,2 uur per week.

Populaire productinnovaties
Dit komt voor een groot deel doordat schoonmaakproducten efficiënter werken, of zelfs volledig geautomatiseerd zijn. Dat deze slimme innovaties populair zijn, werd onder meer zichtbaar na de Huishoudbeurs.

Sinds deze jaarlijkse beurs in februari plaatsvond, ziet beslist.nl een flinke toename in zoekopdrachten naar schoonmaakinnovaties. Vooral naar de stoomreiniger Tefal Access Steam, de elektrische Window Washer van Black and Decker en de Spin Mop wordt veel gezocht. Verder zijn er ook nieuwe uitvindingen, waarbij er geen mankracht meer aan te pas hoeft te komen, zoals de tamelijk nieuwe robotzuiger. Ramen zemen gaat met de elektrische Kärcher Window Vac net zo streeploos en tweemaal sneller dan voorheen. Tegelijkertijd maken stoffer en blik plaats voor een kruimeldief met V6-motor.

Mannen helpen vaker
Een andere trend die uit het onderzoek voortkomt, is het feit dat mannen zich juist meer zijn gaan bemoeien met het huishouden. Zo spendeerden mannen ruim 40 jaar geleden nog zo’n 1,3 uur aan het schoonmaken van de eigen woning. Inmiddels is dat gemiddelde met ruim 35% gestegen naar zo’n 1,8 schoonmaakuren per week. Deze toename weegt echter niet op tegen de afname van het aantal schoonmaakuren bij vrouwen.

Benieuwd naar de populairste schoonmaakapparaten van dit moment? Online winkelcentrum beslist.nl zet ze voor je op een rijtje in een infographic

Infographic Schoonmaaktrends

Wil je deze infographic op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code, en plak deze in de broncode van je website:

<a href="http://www.beslist.nl/info/schoonmaken.html"> <img src="http://www.beslist.nl/beslistimage/cms/schoonmaken-infographic.png" alt="Infographic schoonmaaktrends"> </a> <br/> <br/> <a href="http://www.beslist.nl/info/schoonmaken.html"> Infographic schoonmaaktrends</a> (en <a href="http://www.beslist.nl/products/huishoudelijke_apparatuur/"> huishoudelijke apparaten</a> / <a href="http://www.beslist.nl/products/klussen/klussen_486260/"> schoonmaakmiddelen</a>) door beslist.nl