Infographic: Shoppingseizoen in Nederland

Infographic Shoppingseizoen Nederland

Wil je deze infographic op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/shopping.html">  <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/shoppingseizoen-infographic.png" alt="Infographic shoppingseizoen"> </a> <br/> <br/> Infographic shoppingseizoen (en <a href="https://www.beslist.nl/products/computers/comp_laptopsnotebooks/"> laptops</a>) door beslist.nl

Het najaar telde ooit slechts één belangrijk shoppingmoment, maar Sinterklaas heeft inmiddels flinke concurrentie gekregen. Waar het Halloween en Valentijnsdag relatief veel tijd en moeite kostte om voet aan de grond te krijgen in Nederland, lijkt het erop dat feestdagen die met veel korting gepaard gaan aanzienlijk sneller worden omarmd.

Op de dag na Thanksgiving vindt in de Verenigde Staten doorgaans de grootste uitverkoop plaats op Black Friday. Het dank-en-kalkoenfeest wordt in Nederland niet gevierd, maar de koopjes nemen we sinds 2014 steeds meer over. Zo zijn er kortingen op diverse productgroepen als fashion, elektronica, witgoed (zoals Bosch wasmachines en Siemens wasmachines en meer.

Cyber Monday vindt plaats op de maandag na Black Friday. Populaire productcategorieën op deze dag zijn o.a. game consoles en mobiele telefoons. Ook kunnen bijvoorbeeld studenten profiteren van deze dag; een goede laptop kopen behoort namelijk ook vaak tot de deals.

Het Sinterklaasfeest staat bekend als typisch Nederlandse traditie. Speelgoed dat populair is en blijft als cadeau zijn natuurlijk LEGO aanbiedingen, zoals de LEGO trein en de serie LEGO City. Verder blijven ook de poppen, poppenwagens en -huizen elk jaar terugkomen.

Met Kerstmis zijn voornamelijk parfum en accessoires onder de kerstboom te vinden. De merken van parfums zijn uiteenlopend van Black Opium door Yves Saint Laurent tot HUGO BOSS, Chanel, Paco Rabanne en Jean Paul Gaultier parfums.

Steeds meer globalisering in onze feestdagen. Vanuit diverse landen waaien meer speciale dagen over naar ons land. Zo kent onze winter Singles Day, Cyber Monday na Black Friday en de meest deprimerende dag: Blue Monday. Op deze dagen gelden er vaak verschillende kortingen. Al jaren ziet online winkelcentrum beslist.nl een piek aan bezoekers op Blue Monday. Op deze dag wordt er niet alleen in de avonduren volop geshopt, maar ook overdag wordt het internet afgestruind naar koopjes. Ook fitnessapparatuur is populair met name de hometrainers. Een mooie outfit is ook altijd populair om jezelf mee te verwennen, ook sneakers doen het goed #TreatYoSelf. Een populaire sneaker is de adidas superstar.

Uiteraard is er na blue monday ook altijd sterke groei naar alle artikelen rond Carnaval 2018, specifiek wordt er gezocht naar carnavalskleding dames of carnavalspakken.De carnaval koorts is weer helemaal losgebarsten. Beslist.nl maakte in het verleden de bekende carnavalsmeters met de steden waar de carnavalskoorts het hoogst is. Er werd dan volop gezocht naar carnavalskleding dames, carnavalskleding heren en carnavalskostuums voor kids.