Sneeuwgekte infographic

Wil je deze infographic op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/sneeuwgekte.html">  <img src="https://www.beslist.nl/info/wp-content/uploads/2021/02/Sneeuwgekte.png" alt="Infographic Sneeuwgekte"> </a> <br/> <br/> Infographic: Sneeuwgekte en <a href="https://www.beslist.nl/products/sport_outdoor_vrije-tijd/sport_outdoor_vrije-tijd_484431/">schaatsen</a> door <a href="https://www.beslist.nl/">beslist</a>

Samenvatting

  • Zoektocht naar winterproducten afgelopen donderdag nóg vele malen groter dan afgelopen woensdag.
  • Sleeën (+50.405%) werden donderdag 500 keer vaker gezocht dan de week daarvoor.
  • Snowboots (+11.716%) werden donderdag 100 keer vaker gezocht dan de week daarvoor.
  • Schaatsen zijn eveneens populair. Noren steeg afgelopen donderdag met maar liefst 44.600%.
  • We denken ook aan onze trouwe viervoeter: hondenschoenen was 522% populairder en hondenjasjes steeg in populariteit met 197%.
  • Een enkeling is zelfs van plan te gaan skiën in Nederland. Afgelopen donderdag zag beslist.nl zo’n 100 bezoekers binnen de categorie ski’s.
  • Er wordt massaal last minute gezocht op winterse producten in combinatie met zoektermen zoals ‘vandaag besteld morgen in huis’.
  • Het is niet alleen maar sneeuwpret. Ook strooizout maakt een groei door van 4.623% en sneeuwzout een groei van 1.171%.

Alle cijfers zijn gebaseerd op de verandering in bezoekers op donderdag 4 februari t.o.v. dezelfde dag een week eerder.

Last minute sneeuwpaniek slaat volledig toe

De sneeuwgekte – zeg maar gerust paniek – slaat volledig toe. De sleeën, schaatsen en andere winter gerelateerde producten gaan als warme broodjes over de online toonbank. Dat blijkt uit de bezoekerscijfers van online winkelcentrum BESLIST.nl.

Winterpret

Beslist.nl ziet als sinds woensdag 3 februari een grote stijging in winterse artikelen maar sinds gisteren is de paniek volledig toegeslagen. In tijden van een lockdown zijn we massaal op zoek gegaan naar artikelen om in buiten sneeuwplezier te beleven. Sleeën werden donderdag 500 keer (50.405%) meer gezocht dan vorige week donderdag. Daarnaast verwachten veel Nederlanders te kunnen schaatsen, ook de glij-ijzers maken een fikse groei mee van zo’n 31.733%.

Het gaat je niet in de koude kleren zitten

Naast plezier wordt er ook flink gezocht naar bescherming tegen de koud. Snowboots werden gisteren massaal online gehamsterd en maakten een stijging mee van 11.716%. Er wordt daarnaast ook gedacht aan de trouwe viervoeters want er is ook een flinke piek te zien in hondenschoenen (+522%) en hondenjasjes (+197%). Naast essentiële artikelen om het koude weer warm en plezierig door te komen, wordt er ook gezocht naar artikelen om veilig de sneeuw door te komen. Dit verraadt ons online zoekgedrag naar strooizout (+4.623%) en antivries (+1.171%).

Een goede voorbereiding is het halve werk

Vele Nederlanders zijn (nog) niet goed voorbereid op het komende winter weer. Dat blijkt uit onze zoekopdrachten. Consumenten zoeken namelijk massaal op termen zoals ‘Handschoenen vandaag besteld morgen in huis’ en ‘Schaatsen morgen in huis’.

Skiën in Nederland

Een enkeling is zelfs van plan om te gaan skiën. Het online winkelcentrum zag gisteren zo’n 100 bezoekers die op zoek waren naar ski’s.