Infographic: Sportsuccessen

Infographic: Sportsuccessen

Wil je deze infographic op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/sportsuccessen.html">  <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/sportsuccessen-infographic.png" alt="Infographic sportsuccessen"> </a> <br/> <br/> Infographic sportsuccessen (en <a href="https://www.beslist.nl/products/mode/mode_432360_469350/c/type_sportshirts~4684146"> voetbalshirts</a> / <a href="https://www.beslist.nl/products/fietsen/fietsen_484520/"> fiets kopen</a>) door beslist.nl

Goed voorbeeld doet goed volgen. Successen van sporters kunnen grote invloed hebben op het aantal nieuwe inschrijvingen bij sportverenigingen. Online winkelcentrum Beslist.nl ging op onderzoek uit en analyseerde in hoeverre sportprestaties invloed hebben op lidmaatschappen en de verkoop van relevante sportartikelen.

Zowel handbal- als autosportfans waren lange tijd niet verwend met vooraanstaande Nederlandse successen. Totdat de handbaldames – met Tess Wester op doel – en Max Verstappen zich mengden in de strijd om de prijzen. Daarmee wonnen ze niet alleen bekers en medaille maar riepen ze ook de dalende ledencijfers een halt toe. Vooral bij de jeugd groeit het aantal leden: iedereen wil de nieuwe Tess of Max zijn.

De recente titels van het Nederlands vrouwenvoetbalelftal (EK 2017) en wielrenner Tom Dumoulin (Giro d’Italia 2017) zullen ongetwijfeld ook een positief effect hebben op het aantal aanmeldingen bij voetbal- en wielerverenigingen. Dit zal zonder twijfel ook weer te zien zijn in de stijging naar de verkopen van sportschoenen en met name onder andere dames voetbalschoenen.