Tandarts onderzoek infographic

Snel en eenvoudig deze infographic doorplaatsen op jouw eigen website?

Kopieer dan onderstaande embed code en plaats deze in de broncode van jouw website.

<a href="https://www.beslist.nl/info/tandarts-onderzoek.html">  <img src="https://www.beslist.nl/info/wp-content/uploads/2021/01/tandarts-onderzoek.png" alt="Infographic Tandarts onderzoek"> </a> <br/> <br/> Infographic: Onderzoek tandartsen, tandpasta en <a href="https://www.beslist.nl/products/elektronica/elektronica_19875535_19934727/">elektrische tandenborstels</a> door <a href="https://www.beslist.nl/">beslist.nl</a>

– – – – – – – – –


“Aanbevolen door tandartsen” blijkt vooral verkooppraatje

Hoewel reclames vaak suggereren dat tandartsen het ene merk boven het andere prefereren, heeft bijna driekwart van de Nederlandse tandartsen geen voorkeur voor een specifiek merk tandpasta. De meesten van hen vinden dat niet de tandpasta, maar goede poetstechnieken de belangrijkste bijdrage leveren aan een gezond gebit. Dit blijkt uit representatief onderzoek van beslist.nl, dat Nederlandse tandartspraktijken vroeg naar hun voorkeuren op het gebied van tandenpoetsen.

Poetstechniek belangrijker dan tandpastamerk

Onder de tandartsen die wel een voorkeur hebben voor specifieke tandpasta, wordt het vaakst Sensodyne genoemd als beste merk. De manier van poetsen is volgens de meeste tandartsen belangrijker dan het gebruik van een specifiek tandpastamerk. 

Nederlandse tandartsen hebben hierbij een duidelijke voorkeur voor elektrisch poetsen: 80% van de ondervraagde praktijken raadt dit aan. Wel adviseren ruim 6 van de 10 tandartsen de opzetborstel binnen 3 maanden te vervangen. 

Ragen beste hulpmiddel, kindertandpasta zeer nuttig

Over het gebruik van ragers zijn tandartsen vrijwel unaniem: dit wordt namelijk door 98,2% van de tandartsen gezien als het beste aanvullende hulpmiddel op de dagelijkse poetsbeurt. Ook flossen (59,7%) wordt vaak aangeraden.

Verder worden kindertandpasta’s door de meeste tandartsen als nuttig beschouwd; 89% van de ondervraagde tandartsen raadt het gebruik hiervan aan. Voor whitening- en met name charcoal-tandpasta’s geldt juist het tegenovergestelde. Het gebruik hiervan wordt door meer dan de helft van de ondervraagde tandartsen als schadelijk of zeer schadelijk ervaren.