Infographic: Tassen

Infographic: Tassen

Wil je deze infographic op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/tassen.html">  <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/tassen.jpg" alt="Infographic tassen"> </a> <br/> <br/> Infographic: tassen en <a href="https://www.beslist.nl/products/mode_accessoires/mode_accessoires_457573/c/merk~457690"> Michael Kors Tassen</a> door beslist.nl

Sinds 1 januari 2016 is het voor winkeliers verboden een gratis plastic tas aan te bieden bij de kassa. Sindsdien is het gebruik van plastic tassen sterk verminderd. Logischerwijs nemen consumenten vaker een eigen tas mee. Online winkelcentrum beslist.nl zocht uit hoe de verkoopcijfers van tassen zijn veranderd, hoe de Nederlander omgaat met de verandering en wat de inhoud is van de meest verkochte tas: de handtas.

De gemiddelde handtas weegt 2,4 kilo en bevat sleutels, een telefoon, een portemonnee en iets te eten of te drinken. Dat blijkt althans uit straatonderzoek van vergelijkingswebsite Beslist.nl. De onderzoekers vroegen aan een groot aantal vrouwen toestemming om een kijkje in hun handtas te nemen.

De tas wordt voor meer dan alleen opslag gebruikt. Een goede tas is een perfecte mode accessoire die de outfit completeert. Een derde van de vrouwen zegt naar de handtassen van andere vrouwen te kijken en een op de vijf van de vrouwen zegt een compliment over dit accessoire als de ultieme vleierij te zien. Merken spelen een belangrijke rol bij dit mode accessoire, vrouwen geven aan dat bepaalde merken extra aanzien uitstralen. De Michael Kors tas is het populairste als handtas bij vrouwen, op een respectievelijke 2e plaats komt de Guess tas. De Ted Baker tas komt op de derde plek als populairste handtas bij de Nederlandse vrouw. Deze drie merken staan bekend om een luxe, modieuze en stijlvolle uitstraling.