Infographic: Tennis in Nederland

Tennis in Nederland infographic

Wil je deze infographic op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/tennis.html">  <img src="https://www.beslist.nl/info/wp-content/uploads/2020/09/tennis-infographic.png" alt="Infographic Tennis in Nederland"> </a> <br/> <br/> Infographic: Tennis in Nederland en <a href="https://www.beslist.nl/products/schoenen/c/populaire_serie~5007964~~type_productlijn~6659451">Adidas Stan Smith</a> tennisschoenen door <a href="https://www.beslist.nl/">beslist.nl</a>

Landelijke Tennis Index: deze regio’s hebben de meeste voorzieningen

Nederlands toptennis weer voorzichtig in de lift

De Noord-Hollandse gemeente Laren heeft relatief gezien de meeste tennisvoorzieningen van Nederland. Dit blijkt uit de Landelijke Tennis Index, die online winkelcentrum beslist.nl samenstelde op basis van data van het Mulier Instituut en de KNLTB. De index rangschikt gemeenten op voorzieningen, waarbij zowel het aantal beschikbare banen als de gemiddelde afstand tot de dichtstbijzijnde accommodatie is meegenomen.

Grote regionale verschillen in tennisvoorzieningen

De populariteit van tennis verschilt sterk per regio. De provincie Noord-Holland scoort met een gemiddelde score van 2,4 het hoogst als het gaat om de meeste tennisvoorzieningen per 10.000 inwoners, waarbij het landelijke gemiddelde 1,6 is. Groningen (1,2), Drenthe (1,2) en Flevoland (0,9) hebben daarentegen de minste tennisvoorzieningen.

Op gemeentelijk niveau scoren het Noord-Hollandse Laren (5,7) en Heemstede (5,6) het best, wat tennisvoorzieningen betreft. Met een score van 0,5 of minder, zijn Lelystad, Ermelo en Staphorst relatief gezien de gemeenten met de minste tennisvoorzieningen. 

Meer vrouwelijke toptennissers

In het onderzoek zijn ook de internationale prestaties van de Nederlandse tennisspelers onder de loep genomen. Na het hoogtepunt in het internationale toptennis begin jaren ‘90, liep het aantal Nederlandse toptennissers jarenlang terug. Sinds 2004 staan bijvoorbeeld geen Nederlandse mannen meer in de top 20. De vrouwen daarentegen staan na 20 jaar weer in de internationale top 20, door de internationale successen van Kiki Bertens.