Infographic: Thuiswerken

Infographic: Thuiswerken

Wil je deze infographic op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/thuiswerken.html">  <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/thuiswerken-infographic.png" alt="Infographic thuiswerken"> </a> <br/> <br/> Infographic thuiswerken (en <a href="https://www.beslist.nl/products/meubilair/meubilair_389370_389410/"> bureaustoelen</a> / <a href="https://www.beslist.nl/products/computers/comp_laptopsnotebooks/"> laptop kopen</a>) door beslist.nl

Bijna 40 procent van de werkenden in Nederland werkt wel eens (of regelmatig) thuis. Online winkelcentrum beslist.nl onderzocht hoe Het Nieuwe Werken en de stijging van het aantal ZZP’ers het leven van ruim drie miljoen Nederlanders heeft veranderd.

In steeds meer woningen is de logeerkamer omgebouwd tot werkkamer, of heeft de garage een nieuwe bestemming gekregen als kantoorruimte. Van de in 2018 te koop staande huizen heeft bijna 8% een werkkamer. In de provincie Flevoland is dit zelfs 12,2 procent. Met name in forensensteden als Almere, maar ook in Epe, weert en Delft zijn naar verhouding veel kamers als werkruimte ingericht.

Als je af en toe thuiswerkt, ben je al snel aangewezen op de woonkamer als werkterrein. Dat is comfortabel maar vaak niet voorzien van een Arbo-gekeurde werkplek. Zonder goede bureaustoel, nek-vriendelijke laptopstandaard of verstelbaar bureau is de kans op onder meer RSI echter groter. Ook een tablet om gemakkelijk ’s avonds vanaf de bank nog even wat te doen is populair.