Top 5 Piercings

Piercings

Piercings zijn te dragen op veel verschillende plekken op het lichaam. Maar wat is de populairste plek? Beslist.nl deed onderzoek naar piercing soorten en stelde een top 5 lijstje op basis van het zoekgedrag van consumenten samen.

Top 5 piercings:

  1. Navelpiercing
  2. Tepelpiercing
  3. Neuspiercing
  4. Oorpiercing
  5. Tongpiercing

Navelpiercings
De populariteit van navelpiercings is begonnen in de jaren 90, maar deze trend is weer helemaal terug van weggeweest. Het past immers ook hartstikke goed bij de huidige mode van croptops en high rise jeans. Het dragen van een buikpiercing hoeft ook nooit saai te worden, want er zijn ontzettend veel verschillende exemplaren. Zo zijn er bijvoorbeeld navelpiercings met ringetje, hanger of diamant. Maar ook omgekeerde navelpiercings en dubbele navelpiercings. Kies tot slot nog voor het materiaal navelpiercing: goud, zilver of titanium.

Tepelpiercings
Tepelpiercings worden gedragen door zowel mannen als vrouwen. Er kan een tepelpiercing staafje of ring gedragen worden. Populaire materialen zijn gouden of titanium tepelpiercings. De prijzen lopen dan ook sterk uiteen.

Neuspiercings
De neuspiercing was vooral in de jaren 80 erg populair, maar wordt nog steeds door mannen en vrouwen gedragen. De neusvleugel piercing is de bekendste neuspiercing. Kies hier bijvoorbeeld voor een neusring of neuspiercing met steentje. Andere neuspiercings zijn: de septum piercing (door het neustussenschot) of de bridge piercing (aan de bovenkant van de neusbrug).

Oorpiercings
Wil jij jouw earparty uitbreiden? Dat kan met een mooie piercing! Het is per oor verschillend of je voor het derde gaatje de oorbellen moet schieten of piercen. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid kraakbeen in de oorlel. Op andere plekken in het oor moet wel gepiercet worden. Elk stukje kraakbeen in het oor heeft een eigen naam en daarom zijn er veel verschillende oorpiercings. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Oorpiercings

In de oorlel kunnen ook Plugs of Tunnel piercings gedragen worden. Hiervoor moet de oorlel eerst opgerekt worden.

Tongpiercings
Hoewel de meeste piercings een zichtbaar sieraad op het lichaam zijn, is de tongpiercing anders. Deze is namelijk nauwelijks zichtbaar tijdens het praten en al helemaal niet wanneer de mond dicht is. Ze worden over het algemeen in het midden van de tong gezet zodat er minder snel tandbeschadiging kan optreden. Maar dat je een tongpiercing minder vaak ziet, betekent niet dat je geen mooie tongpiercings kunt bestellen. Er zijn ontzettend veel soorten en kleuren tongpiercing balletjes te kiezen. De meest voorkomende materialen zijn plastic en titanium.

Ook een piercing bestellen? Dat kan! Piercings kun je heel goed online kopen. Bekijk daarom eenvoudig per soort het mooie piercing aanbod tegen leuke prijzen. Het aanbod varieert van goedkope piercings tot luxe piercings. Voor ieder wat wils.