Het Europese TV-serie onderzoek | Infographic

Het Europese TV-serie onderzoek
Welk land produceert de best beoordeelde tv-series?

Het Europese TV-serie onderzoek | Infographic

Wil je deze infographic op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code en plak deze in de broncode van je website

<a href="https://www.beslist.nl/info/tv-series.html">  <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/infographic-tv-series.png" alt="Infographic Het Europese TV-serie onderzoek"> </a> <br/> <br/> Infographic: Het Europese <a href="https://www.beslist.nl/products/elektronica/elek_televisies/">TV</a>-series door <a href="https://www.beslist.nl/">beslist.nl</a>

Europese tv-kijker kijkt het liefst naar Finse tv-series
Nederlanders kijken gemiddeld ruim 3 uur per dag naar films, series en andere bewegende beelden. Niet alleen in het Nederlands of Engels, maar ook steeds vaker in andere talen. Casa de Papel, Ragnarok en Bron (The Bridge) zijn enkele populaire voorbeelden.

Maar in welk land maken ze de beste programma’s? Beslist.nl deed onderzoek naar niet-Engelstalige televisieseries in Europa.

Grote kans dat je Sorjonen (Bordertown) al hebt gezien op Netflix. En dat is niet zo gek ook, want Finse tv-series zijn door Europese televisiekijkers het best beoordeeld. Uit een analyse van kijkersbeoordelingen van bijna 2.000 niet-Engelstalige tv-series door beslist.nl kwam naar voren dat het gemiddelde van een Finse serie op 7,11 ligt, waar 10 de hoogste score is. Finland is dus het best beoordeeld, maar Frankrijk (7,07) en Nederland (7,03) zitten de Finnen op de hielen. Duitse series daarentegen doen het een stuk slechter. Onze Oosterburen sluiten de top 10 af met een score van 6,31.

Na een jarenlange daling van de gemiddelde kijkersbeoordelingen, stijgen deze weer sinds de eeuwwisseling. Toevallig of niet, maar dit valt ongeveer gelijk met de opkomst van streamingdiensten als Netflix.

Nederlandse scores
Van Nederlandse bodem scoren vooral Jiskefet (8,5), Oud Geld (8,5) en Langs de oevers van de Yangtze (8,4) goed. Big Brother (2,9), X-Factor (3,4), Onderweg naar morgen (3,5) en Goede tijden, slechte tijden (3,5) zullen zich behoorlijk achter de oren krabben.

Populaire zoekopdrachten binnen televisies: