Verlovingsringen en trouwringen

Verlovingsringen en trouwringen

“Wil je met me trouwen?”, een vraag die veel losmaakt en gelijk wordt bekroond met een speciale verlovingsring. Aan welke hand hoort deze ring eigenlijk? En wordt deze daarna vervangen door de trouwring? Wat gebeurt er dan met de verlovingsring? Zit er verschil tussen dames en heren verlovings- en trouwringen? Allemaal vragen die zich afspelen in je hoofd. Wacht niet langer en lees hieronder hoe het precies zit.

Linkerhand of rechterhand? 

Ben jij klaar om je partner traditioneel ten huwelijk te vragen? Vraag je liefde dan om zijn of haar linkerhand. De verlovingsring, ook wel aanzoeksring, wordt namelijk vaak aan de linkerhand gedragen bij zowel de man als de vrouw. De ringvinger aan deze hand symboliseert de weg naar het hart van de partner. Het zal je dan niet verbazen dat de trouwring aan de ringvinger van de rechterhand gedragen wordt. Tijdens de bruiloft kan de verlovingsring gewoon aan je linkerhand blijven shinen. Na de bruiloft wordt de verlovingsring vaak verplaatst naar de ringvinger van de rechterhand en worden beide ringen samen gedragen. Als je wilt dat deze twee matchen, dan is het verstandig om hier vooraf rekening mee te houden. Bekijk verschillende verlovingsringen sets en trouwringen sets, zodat je de perfecte match kan bepalen voor jou en je toekomstige man of vrouw. Kies je voor gouden (geelgoud of witgoud), zilveren, rosé of zelfs zwarte trouwringen? Of ga je voor een unieke combinatie hiervan? Daarnaast kan je kiezen voor bijvoorbeeld een subtiele diamant of juist voor een grote edelsteen. De keuze is volledig aan jou! 

Jij mag kiezen 

Dit zijn traditioneel gezien de regels, maar eigenlijk doe je het nooit goed of fout. De regels worden tegenwoordig namelijk niet meer zo strikt nageleefd als vroeger wat betreft verlovingsringen of trouwringen. Vandaag de dag mag je vooral zelf bepalen waar jij jouw bijzondere verlovings- en trouwringen wilt dragen. Houd jij je wel liever volledig aan de traditionele regels? Let dan wel goed op als je gaat trouwen met iemand van een andere cultuur. Eerdergenoemde traditionele regels gelden namelijk voor Nederland, maar dit kan in een ander land compleet anders zijn. Elke cultuur heeft namelijk zijn eigen rituelen. Verdiep je hier dus nog even goed in voordat je de plank alsnog volledig misslaat.