Infographic: Clubkleuren

Infographic: Clubkleuren

Wil je deze infographic op je website gebruiken?

Kopieer dan de onderstaande code, en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/voetbal.html"> <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/infographic-clubkleuren.jpg" alt="Infographic clubkleuren"> </a> <br/> <br/> Infographic clubkleuren (en <a href="https://www.beslist.nl/products/schoenen/schoenen_430881_430970/"> voetbalschoenen</a>) door beslist.nl

Wat zijn de populairste clubkleuren in Nederland?

Het nieuwe voetbalseizoen barst los! Online winkelcentrum beslist.nl deed onderzoek naar wat er speelt op de Nederlandse velden en keek daarbij vooral naar clubkleuren.

Diverse studies laten zien dat er verbanden bestaan tussen de kleur van het shirt en de resultaten van een club. Zo zouden de spelers van teams met lichte shirts elkaar beter weten te vinden in het veld en meer succesvolle passes maken. Beslist.nl onderzocht welke kleuren shirts Nederlandse voetbalclubs gebruiken en ondervond dat er afgetekende regionale voorkeuren zijn.

Kleuren per provincie

Er zijn duidelijke regionale verschillen. Zo spelen de meeste Brabanders en Zeeuwen in een geel voetbalshirt, terwijl deze kleur in Overijssel en Flevoland niet eens tot de 8 meest gekozen kleuren en combinaties behoort. In Noord-Holland en Zuid-Holland spelen opvallend veel clubs in witte shirts, terwijl veel Utrechtse voetballers rode shirts dragen.

Trends binnen voetbaltenue’s

Waar voetbalschoenen de laatste jaren steeds bonter en feller gekleurd leken te worden, is de klassieke zwarte schoen weer bezig met een comeback. Tussen de populairste Nike voetbalschoenen en Adidas voetbalschoenen op beslist.nl zitten steeds vaker overwegend, of volledig zwarte kicksen. Ook de voetbalschoenen met sok zijn in het seizoen 2017/2018 weer populair.