Infographic: het grote voetbalshirt onderzoek

Infographic: Het grote voetbalshirt onderzoek

Infographic: Het grote voetbalshirt onderzoek

Wil je deze infographic op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/voetbalshirts.html">  <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/voetbalshirts-infographic.png" alt="Infographic: Het grote voetbalshirt onderzoek"> </a> <br/> <br/> Infographic: Het grote <a href="https://www.beslist.nl/products/mode/mode_432360_469350/c/type_sportshirts~4684146">voetbalshirts</a> onderzoek door beslist.nl
Afbeelding: voetbalshirt

Wil je deze banner op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/voetbalshirts.html">  <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/voetbalshirts-social-klein.png" alt="Infographic: Het grote voetbalshirt onderzoek"> </a> <br/> <br/> Infographic: Het grote <a href="https://www.beslist.nl/products/mode/mode_432360_469350/c/type_sportshirts~4684146">voetbalshirts</a> onderzoek door beslist.nl
Afbeelding: voetbalshirt

Wil je deze banner op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/voetbalshirts.html">  <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/voetbalshirts-social-groot.png" alt="Infographic: Het grote voetbalshirt onderzoek"> </a> <br/> <br/> Infographic: het grote <a href="https://www.beslist.nl/products/mode/mode_432360_469350/c/type_sportshirts~4684146">voetbalshirts</a> onderzoek door beslist.nl

Kindermaten PSV-shirts horen bij duurste van Europa
Ouders met kinderen die fan zijn van PSV, moeten een flinke portemonnee trekken om hun kroost uit te dossen in het officiële voetbalshirt. De shirts van PSV behoren namelijk tot de drie duurste shirts in Europa, als het gaat om kindermaten. Dit blijkt uit een analyse van online warenhuis Beslist.nl, naar prijzen van voetbalshirts van 214 Europese voetbalclubs.

Enkel kindershirts van CSKA Moskou en OGC Nice duurder
Voor een voetbalshirt van PSV in een kindermaat betaal je €74,99. Enkel de shirts voor de kids die CSKA Moskou (€77,93) en OGC Nice (€75,00) aanmoedigen zijn iets duurder. Ter vergelijking: de officiële shirts in kindermaten van de laatste vier Champions League winnaars Liverpool (€59,99), Real Madrid (€69,95), Barcelona (€70,00) en Bayern München (€69,95) zijn allen goedkoper.

Shirts voor volwassenen zijn het prijzigst bij Feyenoord (€90), terwijl een volledig tenue van Ajax het duurst is, met een totaalprijs van €147,85 voor een shirt, broekje en sokken. Fans van VVV-Venlo (€54,95) en Fortuna Sittard (€55) zijn het voordeligst uit voor een shirt van hun favoriete club. Het shirt van PSV kost €84,95, een compleet outfit heb je voor €137,93 in huis.

Eredivisieclubs laten vrouwelijke fans links liggen
De explosieve stijging van de populariteit van damesvoetbal is nog niet terug te zien in de fanshops van eredivisieclubs. Alleen PSV en FC Utrecht brengen hun officiële wedstrijdshirt uit in een variant voor dames.

Dat het anders kan wordt bewezen in Engeland waar liefst 17 van de 20 clubs uit de Premier League een vrouwenshirt hebben. Ook blijft Nederland flink achter in vergelijking met Duitsland, daar hebben 10 van de 18 clubs in de Bundesliga een shirt voor de dames. In landen als Spanje, Italië en Frankrijk zijn minimaal alle topclubs vertegenwoordigd met een vrouwenshirt.

Nederland in middenmoot prijs voetbalshirts
Als het gaat om voetbalshirts voor volwassenen, staat Nederland in de middenmoot. Opvallend is dat de Nederlandse shirts gemiddeld duurder zijn dan de voetbalshirts uit de Premier League en dat shirts uit de Belgische Pro League dan weer iets duurder zijn.