Oranje in cijfers | Infographic

Wil je deze infographic op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/voetbalstats.html">  <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/oranje-in-cijfers-infographic.png" alt="Infographic: Oranje in cijfers"> </a> <br/> <br/> Infographic: Oranje in cijfers, voetbalschoenen: <a href="https://www.beslist.nl/products/schoenen/schoenen_430881_430970/c/populaire_serie~6859344">Nike Hypervenom</a> door <a href="https://www.beslist.nl/">beslist.nl</a>

Noord-Holland hofleverancier Nederlands Elftal

Arnhem, 2 september 2020 – De meeste voetballers die ooit voor het Nederlands Elftal zijn uitgekomen, zijn geboren in Noord-Holland. Naar verhouding is het Zuid-Hollandse Schiedam echter hofleverancier. Dit blijkt uit onderzoek door online winkelcentrum beslist.nl, dat voetbalstatistieken analyseerde in aanloop naar de eerste interland sinds november 2019.

Meeste internationals uit Amsterdam

Met meer dan 100 internationals brengt Amsterdam de meeste Oranjespelers voort, gevolgd door Rotterdam (81) en Den Haag (44). Relatief gezien zijn de meeste spelers van het Nederlands Elftal echter geboren in Schiedam, met 1,5 internationals per 10.000 inwoners. Ook Haarlem en Edam-Volendam (beide 1,4 internationals op 10.000 inwoners) doen het goed.

De grootste gemeenten die nog nooit een international voortbrachten zijn Haarlemmermeer (156.000 inwoners), Emmen (106.000 inwoners) en Lelystad (78.000 inwoners).

Geboren in het buitenland

Iets meer dan 10% van de Oranje-internationals is in het buitenland geboren. Van hen komt het merendeel uit Indonesië (50 spelers) en Suriname (18). Suriname, dat met 575.000 inwoners relatief klein is, leverde zelfs meer spelers aan het Nederlands Elftal dan Flevoland, Drenthe en Zeeland samen.

Geboortemaand bepaalt interland-kans

Voetballers die vroeg in het jaar geboren zijn, hebben een grotere kans om het tot Oranje-speler te schoppen. Van alle internationals die na 1990 zijn geboren, viert zelfs bijna de helft hun verjaardag in januari, februari of maart. 

Vooral verdedigers zijn aan het begin van het jaar geboren, aanvallers en keepers zijn juist het vaakst jarig in het laatste kwartaal van het jaar.

Populaire voetbal gerelateerde zoekopdrachten op beslist zijn:
Nike Tech Fleece
Nike Tech Fleece broek
Nike Tech Fleece heren
Black Bananas trainingspak
Trainingspak dames
Adidas Dames trainingspak
Adidas Kaiser 5
Adidas Predator
Adidas Messi
Zaalvoetbalschoenen kopen
Nike Mercurial