Infographic: Voetbalzomer 2016

Infographic Voetbalzomer 2016

Wil je deze infographic op je website gebruiken? Kopieer dan de onderstaande code en plak deze in de broncode van je website:

<a href="https://www.beslist.nl/info/voetbalzomer.html">  <img src="https://www.beslist.nl/beslistimage/cms/infographic_voetbalzomer.png" alt="Infographic voetbalzomer 2016"> </a> <br/> <br/> <a href="https://www.beslist.nl/info/voetbalzomer.html">  Infographic voetbalzomer 2016</a> (en <a href="https://www.beslist.nl/products/mode/mode_432360_469350/c/type_sportshirts~4684146"> voetbalshirts</a>) door beslist.nl

Voetbalzomer

Ook zonder inbreng van het Nederlandse Elftal wordt EURO 2016 een voetbalfeestje. Wie krijgt onze support en welke shirts dragen we deze zomer? Groeit de vraag naar tenues? Welke voetbalshirts zijn populair? Op welk merk voetbalschoenen spelen de EK-topscorers? Hoe sterk zijn kledingsponsoren Adidas, Nike en Puma vertegenwoordigd op het EK 2016?

De underdog

Na Denemarken in 1992 en Griekenland in 2004 (12 jaar later) kan ook het EK van 2016 (wéér 12 jaar later!) een verrassende winnaar krijgen. Met een notering van 500: 1 lijkt Albanië het minste kans te maken. Gaat de ultieme underdog verrassen deze zomer?


De favoriet

Het is wel zo beleefd om de gastheer te bedanken. Frankrijk is bij vrijwel alle bookmakers gedoodverfd favoriet. Successuporters doen er dan ook goed aan om achter het thuisland te gaan staan.

De buren

Als we zelf geen Europees Kampioen kunnen worden, moeten we het de buren maar gunnen. Niet voor nits worden er in de Nederlands-Duitse grensstreek veel shirts van Die Mannschaft verkocht, en nabij de Belgische grens veel shirts van de Rode Duivels. Duitsland of België dus.

Kledingsponsors op het EK

Adidas, Nike en Puma zijn de sterks vertegenwoordigde kledingsponsors op dit EK met respectievelijk negen, zes en vijf landen. Op basis van de bookmaker-noteringen is de kans 69,4% dat de winnaar van EURO 2016 een Adidas-tenue zal dragen.