Winkeldiefstal infographic

Creative Commons-Licentie

Deze infographic is gepubliceerd onder een Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationaal-licentie.

Snel en eenvoudig deze infographic doorplaatsen op jouw eigen website?

Kopieer dan onderstaande embed code en plaats deze in de broncode van jouw website.

<a href="https://www.beslist.nl/info/winkeldiefstal.html">  <img src="https://www.beslist.nl/info/wp-content/uploads/2022/01/winkeldiefstal-onderzoek-infographic-beslist-nl.jpeg" alt="Onderzoek winkeldiefstal beslist.nl"> </a> <br/> <br/> Infographic winkeldiefstal door <a href="https://www.beslist.nl/">beslist.nl</a>

Persbericht: Winkeldiefstal in Zuid-Holland daalt met 17 procent

Het aantal winkeldiefstallen is in de provincie Zuid-Holland de afgelopen 5 jaar met 17% gedaald. Ondanks de provinciale daling is het aantal aangiftes in de gemeente Ridderkerk verdubbeld. Dit blijkt uit een analyse van beslist.nl, dat gegevens van de politie en de KVK combineerde.

Meeste winkeldiefstal in Rotterdam
In de afgelopen 5 jaar werden ruim 178.800 meldingen van winkeldiefstal gedaan, waarvan bijna een kwart in de provincie Zuid-Holland.

22 van de 52 Zuid-Hollandse gemeenten zitten boven het landelijke gemiddelde van 1,5 winkeldiefstallen per winkel over de afgelopen 5 jaar. In de gemeenten Rotterdam (5,3 diefstallen per winkel), Den Haag, Schiedam (beide 4,9) en Zoetermeer (4,7) werd veel vaker winkeldiefstal gepleegd dan gemiddeld. De gemeente Molenlanden heeft het laagste aantal: 0,2 diefstallen per winkel.

Landelijk daalde het aantal winkeldiefstallen met 14%
Het aantal winkeldiefstallen daalde tussen 2017 en 2021 landelijk met 14%, waarbij de meeste provincies positieve cijfers laten zien. Zuid-Holland zit met 17% boven het landelijk gemiddelde.

In de provincie Flevoland is de daling het grootst. Hier was sprake van een kwart minder winkeldiefstallen dan in 2017. Ondanks de lockdowns kenden de provincies Overijssel en Gelderland een toename van het aantal winkeldiefstallen. Het aantal meldingen steeg hier met 1% vergeleken met 5 jaar geleden.

Hoe voorkom je een winkeldief?
• Houd je winkel georganiseerd en netjes
• Lees je in over winkeldiefstaltechnieken
• Installeer beveiliging zoals beveiligingscamera’s
• Voeg spiegels toe aan je winkels
• Zorg dat iedere klant persoonlijk wordt aangesproken
• Gebruik waarschuwingsborden om dieven af te schrikken
• Train je medewerkers voor het herkennen van winkeldieven