Media

Last-minute sprint op Sinterklaascadeaus begonnen

Geplaatst: 23-11-2011

Oudhollands speelgoed deze feestdagen populair 

 

De online speurtocht naar geschikte Sinterklaascadeaus is volop in beweging. Uit een data-analyse van shoppingsite Beslist.nl blijkt dat de last-minute sprint van de Sinterklaasinkopen is begonnen. Sinds vorige maand is het aantal online consumenten dat op zoek is met 152 procent gestegen. Oudhollands speelgoed als bordspellen en bouwstenen zijn veruit het meest populair.

 

Van praktisch naar gezelligheid

Met nog geen twee weken voor Sinterklaas, neemt de zoektocht naar cadeaus enorm toe. De meest populaire producten van dit moment zijn speelgoed, mode accessoires en sieraden. Vorig jaar waren dit meer praktische cadeaus als auto-accessoires, kleding en schoenen. Carla Vaandrager van Beslist.nl: “We verwachten nog een toename naarmate we dichter tegen Sinterklaas aankomen. Het is echter verstandig om dit niet al te lang uit te stellen, de online shopper wil zijn cadeau natuurlijk wel op tijd binnen hebben. Twee weken klinkt ver, maar die vliegen voorbij en de meeste mensen vieren het waarschijnlijk toch een paar dagen eerder, in het eerste weekend voor Sinterklaas.” De meest populaire producten van dit jaar zijn:

 

Top 5 populairste categorieën

1.    Speelgoed (+193%)

2.    Mode-accessoires (+143%)

3.    Sieraden (+142%)

4.    Gadgets (+140 %)

5.    CD’s (+138%)

 

Hollandse gezelligheid

Waren vorig jaar poppen het meest populaire speelgoed in deze periode, dit jaar zijn het de bordspellen. Maar ook bouwstenen en speelgoed racebanen zijn favoriet. “De populariteit van oude spellen als scrabble is online dankzij Wordfeud natuurlijk enorm. Het blijft echter niet alleen bij het online individuele spel. Tijdens de donkere feestdagen gaan we op zoek naar gezelligheid en saamhorigheid. Echt de tijd van het jaar voor lange maaltijden en tijd voor elkaar en de familie.”

 

Over Beslist.nl

Beslist.nl is in 2005 gestart als prijsvergelijkingssite en is sindsdien gevestigd in Arnhem. In mei hebben zij de markt opengegooid door te kiezen voor een gratis instapmodel. Hiermee is het ook voor kleine webwinkels mogelijk om hun assortiment op te laten nemen. Beslist.nl behoort al geruime tijd tot de grootste vergelijkingssites van Nederland. De Arnhemse vergelijkingssite heeft 24 medewerkers in dienst, in Nederland en België.

·        Per maand 4,5 miljoen unieke bezoekers

·        14,6 procent uniek bereik van Nederlandse internetpopulatie

·        3.780 webwinkels

·        Bijna 450.000 (video)reviews van klanten en experts

·        Met 15 miljoen artikelen het grootste aanbod van Nederland en België

Kies een categorie
Alle categorieën
Auto's Baby & peuter Boeken Cadeaus & gadgets CD's Computers Dierenbenodigdheden Drogisterij DVD's Elektronica Erotiek Eten & drinken Fietsen Games Horloges Huishoudelijk Kantoor Kleding Klussen Meubels Mode accessoires Multimedia-accessoires Muziekinstrumenten Parfumerie Rouwartikelen Sanitair Schoenen Sieraden Software Speelgoed Sport & outdoor Tuinartikelen Woonaccessoires