26
januari
2017
|
15:25
Europe/Amsterdam

Carnavalsmeter 2017: in deze gemeentes loopt de carnavalskoorts het hoogst op

Samenvatting

Van de duizenden plaatsen in Nederland lijkt het Limburgse Eijsden dit jaar het meest in de ban van carnaval. Dit blijkt uit gegevens van online winkelcentrum beslist.nl. Valkenburg en Gulpen completeren de top 3 van de Carnavalsmeter 2017. Eindhoven is de hoogst genoteerde ‘grote carnavalsstad’ met meer dan honderdduizend inwoners. Hoewel Limburgse gemeentes de lijst domineren staat Maastricht relatief laag met een positie op plaats 46. De meest populaire outfits zijn de K3 verkleedjurk met regenboog voor vrouwen, een Formule 1 race jumpsuit en een sexy politie outfit. De superhelden pakken blijven populair voor jongens en mannen.

Klik voor grote versie
infographic
Deel deze infographic via social media of op uw site

Het online winkelcentrum traceerde vanaf 1 januari 2017 de herkomst van bezoekers die shoppen naar carnavalskleding. Het zoekvolume is per plaats afgezet tegen het aantal inwoners. Carnaval vierend Nederland gaat langzaam steeds meer online zoeken naar een passende outfit. Dit jaar de grootste meting ooit door beslist.nl.

In ‘kleine steden’ online gezocht naar carnavalsoutfit
Lampegat (Eindhoven) is de hoogst genoteerde 'grote carnavalsstad' in de lijst met meer dan honderdduizend inwoners. Dit jaar blijkt dat veel inwoners van de ‘kleine steden’ online een nieuwe carnavalsoutfit.

Top 5 steden grootste steden
In deze grote steden wordt online gezocht naar carnavalskleding.

  1. Eindhoven (31)
  2. Breda (39)
  3. Maastricht (46)
  4. Tilburg (49)
  5. Nijmegen (50)

Carnaval boven de rivieren
Hoewel carnaval voornamelijk wordt gevierd in zuidelijk Nederland, wordt er ook elders in het land online gezocht naar carnavalsoutfit. Zo hebben ook Voorhout , Hulst (Zeeland) en Duiven, Groesbeek, Huissen (Gelderland) een plekje in de ranglijst verovert.

Eerste volksfeest van het jaar
Carnaval is het eerste grote feest dat massaal wordt gevierd na de jaarwisseling. De vraag naar carnavalskleding stijgt dan ook explosief vanaf 1 januari. Elke dag zoeken duizenden Nederlanders op beslist.nl naar carnavalskostuums, maskers, pruiken, hoeden, feestbrillen en andere accessoires. Het online winkelcentrum biedt consumenten keuze uit tienduizenden carnavalsartikelen van een groot aantal aanbieders. Doordat carnaval dit jaar later valt is de piek in online zoeken nu gelijkmatiger qua opbouw dan vorig jaar.

In de afgelopen weken zochten al bijna een half miljoen shoppers naar carnavalskleding op beslist.nl. Dit is iets minder dan vorig jaar. Beslist.nl verwacht de piek begin februari.