Authentic Flavours - Balsamico Azijn Argento - Aceto Balsamico Di Modena IGP Argento - 250 ML - Heerlijk originele smaak, mooie balans tussen zoete en zure tonen.
Authentic Flavours - Balsamico Azijn Argento - Aceto Balsamico Di Modena IGP Argento - 250 ML - Heerlijk originele smaak, mooie balans tussen zoete en zure tonen.

Authentic Flavours - Balsamico Azijn Argento - Aceto Balsamico Di Modena IGP Argento - 250 ML - Heerlijk originele smaak, mooie balans tussen zoete en zure tonen.

18,95Vergelijk prijzen
bol.com
Shopscore(39k+)
18,95
Gratis2 werkdagen

Specificaties

EAN5419980228208

Beschrijving

Deze Aceto Balsamico di Modena IGP Argento heeft een mooi evenwicht tussen zoete en zure tonen. De Balsamico azijn Argento heeft slechts twee ingrediënten: gekookte Lambrusco druivenmost en wijnazijn. Deze prachtige azijn is gerijpt in fijne eikenhouten vaten.

Uiteraard bevat Balsamico Azijn Argento IGP geen kleurstoffen, conserveringsmiddelen of verdikkingsmiddelen. Wij gaan voor de authentieke smaak, en dat proef je!

  • Het is een mooie aanvulling in je dagelijkse keuken door zijn originele en heerlijke smaak.
  • Ideaal om te combineren met salades, rauwe groenten, gegrild vlees of kaas.
  • Balsamico Azijn Argento IGP is een 100% natuurlijk product zonder toevoegingen.
  • Als je de balsamico koel en droog bewaart, heb je tien jaar lang plezier van deze aceto balsamico.
Een geweldige aanvulling in je dagelijkse keuken

De Argento Modena balsamico is perfect te combineren met salades en rauwkost, maar hij is ook heerlijk bij vlees en kaas. Als je balsamicoazijn wil toevoegen aan warme gerechten doe je dit best nét voor je het gerecht van het vuur haalt. Op deze manier breng je het op smaak zonder dat je het unieke aroma van de balsamico verliest.

Je kan onze Argento balsamico perfect combineren met één van onze olijfoliën. Zo kan je de perfecte vinaigrette of 'pinzimonia' (rauwe groenten gedoopt in een saus van olie en azijn) creëren.

Balsamico Azijn van Modena, een lange traditie

De geschiedenis van de balsamico gaat eeuwen terug. Reeds in de 5e eeuw voor Christus vinden we sporen van balsamico-bereidingen. Er zijn talloze bewijzen dat dit zwarte goud door de geschiedenis heen prominent aanwezig was in de Italiaanse keuken. Belangrijke Italiaanse families hielden het recept en de bereidingswijze echter geheim.

Pas in de moderne tijd ontstond er een welomschreven productieproces voor de vervaardiging van balsamico-azijn. Net door dit proces vast te leggen, worden de kwaliteit en de waarde van dit exclusieve product gegarandeerd.

Aceto Balsamico di Modena IGP: kwaliteitsgarantie

Om het label Aceto Balsamico IGP te krijgen, moet aan drie voorwaarden worden voldaan. Ten eerste moet ten minste één van de twee ingrediënten afkomstig zijn uit de provincie Modena of Reggio 'Emilia (dus ofwel de most, ofwel de toegevoegde wijnazijn). De IGP moet ten minste drie jaar rijpen, en de Aceto Balsamico IGP mag alleen in flessen van 250 ml worden verkocht.

Deze drie eenvoudige voorwaarden laten echter nogal wat ruimte voor misbruik door grote producenten. Dat maakt het soms moeilijk om het kaf van het koren te scheiden. Daarom geven wij je een belangrijke tip om een balsamico van goede kwaliteit te kiezen: controleer altijd de ingrediënten op de achterkant van de fles.

Een goede aceto balsamico vermeldt altijd eerst de druivenmost. Het meest aanwezige element moet altijd als eerste op het etiket worden vermeld. Ook is er geen karamel (E150d) of andere kleurstoffen, conserveringsmiddelen of verdikkingsmiddelen aan toegevoegd. Laat je niet overweldigen door indrukwekkende etiketten of zegels. Het is de inhoud die telt!

Balsamico Azijn Argento IGP - Stabiel product

Er zijn balsamico-azijnflessen die meer dan honderd jaar oud zijn. Dit is te danken aan de zeer stabiele pH en suikerconcentraties die natuurlijke barrières vormen zodat ongewenste bacteriën zich niet in de fles ontwikkelen.

Als je de fles na gebruik sluit en uit direct zonlicht houdt, kan de fles balsamico-azijn wel tien jaar meegaan. Je kan de fles het beste op een koele (maar niet in de koelkast) en donkere plaats bewaren.

Organoleptische eigenschappen
  • Kleur: intens bruin
  • Uiterlijk: helder en glanzend
  • Geur: persistent, intens zoet, weinig azijn
  • Smaak: evenwichtig zoet, hints van hout
Productbeschrijving
  • Ingrediënten: gekookte druivenmost (Lambrusco), wijnazijn
  • Allergenen: natuurlijk sulfiet uit druiven
  • Chemische/fysische kenmerken: Zuurgraad: 6 % Dichtheid: 1,29
  • Land van oorsprong: Italië (Provincie Modena)
  • Hoeveelheid: 250 ml