Kokosbloesem suiker is erg verantwoord en een hele goede vervanger voor geraffineerde suiker. Het bevat veel goede voedingsstoffen en kan gebruikt worden ter vervanging van normale suiker.
De kenmerken van Gula Java op een rijtje:
Gula Java is de kokosbloesem suiker uit Java. De zoete nectar van de kokosbloesem is een gekoesterde rijkdom, door tappers hoog in de kokosbomen geoogst. Boven het houtvuur in de ketel verandert de nectar langzaam roerend in een heerlijke, ongeraffineerde rijke suiker. Om jou op elk moment van de dag te laten genieten van haar zoetheid en zachte karamelsmaak.
Gula Java kan je gebruiken ter vervanging van riet- of bietsuiker, agave, ahorn of siroop. In thee en koffie, heerlijk op appels in de oven, gebakken bananen, pannenkoeken, taarten, wafels, gebak en cake. Perfect in cocktails (vb Mojito en Caipirinha). Om gerechten af te werken en Aziatische recepten met Gula Java hun authenticiteit te geven.