amanprana Bamboezout zeer grof 9x gebrand
amanprana Bamboezout zeer grof 9x gebrand
amanprana Bamboezout zeer grof 9x gebrand
+2

amanprana Bamboezout zeer grof 9x gebrand

72,49
Laagste prijs inclusief verzending
Plein.nl
Shopscore(40k+)
72,49
86,75
Gratis1-3 dagen
Superfoodstore.nl
Shopscore(645)
73,31
85,-
€4,951 dag
Gezonderwinkelen.nl
Shopscore(15)
79,05
85,-
€2,954-8 dagen
Gezondheidswinkel.nl
Shopscore(1)
86,75
Gratis1 dag

Specificaties

EAN5425013649629
TypeZout

Beschrijving

Bamboezout: verrijk je eten pas echt met dit kostbare zeezout vol mineralen
Onze hedendaagse voeding bevat veel minder voedingsstoffen dan pakweg 50 jaar geleden. Maar vandaag hebben we juist méér voedingsstoffen nodig om vervuiling en chemicaliën in ons lichaam af te breken. Mineralen activeren vitaminen en zetten enzymen in gang die afvalstoffen afvoeren. Zonder mineralen geen vitaminen. Zout zorgt er voor dat voedingsstoffen goed door ons lichaam worden getransporteerd en door onze cellen worden opgenomen.

Het bijzondere van bamboezout is dat het een hele hoge concentratie mineralen bevat. Bamboezout is hierdoor veel meer dan een aromatische smaakmaker. Het is een makkelijke en natuurlijke manier om dagelijks extra voedingskracht aan je eten toe te voegen. Strooi dit krachtige bamboezout over je eten of zuig dagelijks enkele zoutkristallen op. Bamboezout smaakt heel erg zout en het heeft een hoog zwavelgehalte, wat je ook proeft. Na een tijd went de smaak en kan je zelfs enige zoetigheid proeven.

Dit 9x gebrand zout is verpakt in Miron violetglas. Dit speciale glas blokkeert al het zichtbare licht, met uitzondering van violet licht en voor een bepaald deel ultraviolet en infrarood licht. Hierdoor wordt het bamboezout optimaal beschermd tegen de schadelijke gevolgen van het zichtbare licht wat beter is voor de houdbaarheid en de werkzaamheid van het zout.

Hoe komt het dat er zoveel mineralen in bamboezout zitten?
Bamboezout (Jukyeom) is een unieke zoutsoort uit Korea. Het werd er 1000 jaar geleden ontwikkeld door monniken als gezondheidsremedie voor de Koreaanse bevolking. Het wordt op traditionele wijze en met de hand gemaakt door middel van verbranding. Hoe? Dat lees je hier.

Bij elke keer dat het bamboezout wordt gebrand, 1 maal, 2 maal of 9 maal, stijgt de kwaliteit. Er worden meer onzuiverheden verwijderd en de hoeveelheid mineralen in het zout verhoogt. Ook de kleur wordt steeds donkerder. 9x gebrand bamboezout wordt daarom paars zout genoemd. Het duurt 3 jaar om 9x gebrand bamboezout te maken!

Door het verbrandingsproces krijgt het zout ook een hoog zwavelgehalte. Hierdoor is bamboezout heel alkalisch of basisch (pH-waarde tussen 9 en 12), terwijl de meeste zoutsoorten zuur zijn. Bamboezout kan dus neutraliserend werken bij zure voeding, die een goede voedingsbodem vormt voor vele ziekten.

Verschillende zoutkorrelgroottes bamboezout voor divers gebruik

Bamboezout kan je voor veel dingen gebruiken; als mineraalrijk supplement of om je eten te verrijken, maar ook om je tanden mee te poetsen, in je bad, als zoutoplossing voor neus, ogen en gezicht. Voor meer toepassingen zie hier. Naargelang de toepassing, kan je kiezen voor fijn of groffer zout.

1x gebrand bamboezout is zeer fijn, bijna als poeder. Ideaal als keukenzout of tafelzout. Ook makkelijk om een zoutoplossing mee te maken.
2x gebrand bamboezout is fijn, vergelijkbaar met fleur de sel.
Dit 9x gebrand bamboezout is er in een groffe en heel groffe korrelgrootte. Dit groffe bamboezout is ideaal om als supplement op te zuigen.

Waarom hebben we mineralen en zout nodig?
Hoewel mineralen maar 3,5 tot 4% van onze lichaamssamenstelling uitmaken, hebben ze wel een hele grote invloed op de werking ervan. Ze activeren vitaminen en liggen zo aan de basis van de werking van ons lichaam. Een tekort kan voor veel problemen zorgen, maar kan je niet zomaar aanvullen! Om goed te worden opgenomen, is het belangrijk dat het natuurlijke mineralen zijn en liefst ook in de juiste verhouding. Een teveel van het ene mineraal werkt de opname of werking van het andere mineraal tegen.

Zout is levensnoodzakelijk. Zout bevat natrium, een stof die we zelf niet aanmaken, maar essentieel is voor een goede werking van spieren en zenuwcellen, én ook nog eens onze bloeddruk en vochthuishouding regelt. Elk zout bevat zijn eigen unieke combinatie van mineralen en sporenelementen die maken dat het zout goed zijn werk kan doen. Het is dus niet een kwestie van minder zout gebruiken, wel van BETER, mineraalrijk zout eten.
Waarom is bamboezout nog beter dan zeezout?
Zeezout is al een interessante zoutsoort met van nature veel mineralen. Maar het bewerken tot bamboezout biedt extra voordelen:

Onzuiverheden verwijderen: Onze zeeën zijn erg vervuild. Het traditionele verbrandingsproces boven 1300°C bij het maken van bamboezout is een wetenschappelijke methode om alle chemicaliën en onzuiverheden uit zeezout te verwijderen.

Mineralen beter opneembaar maken: Mineralen uit de grond zijn niet zomaar opneembaar door het menselijk lichaam en niet alle mineralen in zeezout zijn absorbeerbaar door de mens. Door het bakproces op hoge temperatuur vormen de elementen of mineralen andere componenten waardoor ze wel zeer goed opneembaar worden door het menselijk lichaam.

Gunstige, natuurlijke mineralen samenvoegen: Door ze samen te bakken, kunnen we natuurlijke mineralen uit bamboe, klei en hars samenvoegen met zout. In bamboezout vind je dus ook mineralen die anders niet in zeezout voorkwamen. Bamboe wordt in Azië al eeuwen gebruikt als geneeskrachtig kruid tegen verschillende aandoeningen.