Elke dag vers, lekker en knapperig brood zonder dat je de deur uit hoeft? Roggezuurdesem met gist gebruiken - het is heel eenvoudig. Bak je eigen zelfgebakken brood en verras je dierbaren! De natuurlijke samenstelling van roggezuurdesem met gist en mout staat garant voor gezond bakwaren zonder kunstmatige stoffen en smaakversterkers. Roggezuurdesembrood heeft een uitgesproken, lichtzure smaak, een donker en sappig kruim en een knapperige, rossige korst - dit alles kan in slechts een paar uur thuis worden bereikt! Eén verpakking is voldoende om een brood van maximaal 750 g te bakken en het gebruik ervan is uiterst eenvoudig. De verpakking bevat twee zakjes: één bevat zuurdesem, de andere bevat speciaal geselecteerde gist. Het product is zowel geschikt voor het bakken van brood in de oven als in een speciale broodmachine.
Gebak op basis van zuurdesem met gist is een rijke bron van vezels, zodat ze deel kunnen uitmaken van het dieet van kinderen en ouderen. Het ontbreken van kunstmatige en chemische toevoegingen verlengt de versheidsperiode van bereid brood.
Voordelen van het gebruik van zuurdesem:
- betere verteerbaarheid van brood,
- delicate smaak,
- knapperige korst,
- mooiere kleur van brood,
- sappige kruim,
- langere versheid van brood.
Recept voor het bakken van 750 g brood met roggezuurdesem:
Ingrediënten:
350 ml lauw water,
10 g zout,
350 g tarwebloem type 500-750,
150 g roggebloem type 720,
1 pakje. roggezuurdesem met gist en mout (zuurdesem en gist).
Optioneel:
2 eetlepels zaden, bijv. zonnebloem, pompoen, soja.
Oven:
Kneed het deeg uit de hierboven genoemde ingrediënten - totdat je een massa verkrijgt met een elastische consistentie zodat het deeg loskomt van de pan. Laat ongeveer 1 uur staan. afgedekt op een warme plaats. Kneed het deeg vervolgens opnieuw (het duurt maar een korte tijd) en doe het in de vorm. Laat het opnieuw op een warme plaats rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld. Zet ondertussen een kom water in de voorverwarmoven, hierdoor krijgt het brood een knapperige korst en blijft het kruim vochtig. Bak in een voorverwarmde oven gedurende ca. 1 uur. bij 200°C.
Broodbakmachine:
Voeg de genoemde ingrediënten in de aangegeven volgorde toe aan de kom van de broodbakmachine en stel het basisprogramma (BASIC) in om een middelbruine korst te verkrijgen. Na ongeveer 3 uur is het brood klaar.
Ingrediënten:
gedroogd roggezuurdesem (65,2%) (gemalen roggeproducten, gerstemoutextract), actieve gedroogde gist (34,8%) (S. cerevisiae gist, emulgator: sorbitanmonostearaat).
Aandacht!
Niet voor directe consumptie.
Natuurproduct - wijzigingen voorbehouden.
Allergeneninformatie: bevat gluten.
Op een droge, koele, schaduwrijke plaats bewaren.
Afmetingen verpakking:
lengte 12 cm,
breedte ca. 0,5 cm,
hoogte 17 cm.