Rogge zuurdesem met gist en mout 23 g
Rogge zuurdesem met gist en mout 23 g

Rogge zuurdesem met gist en mout 23 g

9,95
Laagste prijs inclusief verzending
Snelste levering
bol.com
Shopscore(39k+)
9,95
Gratis1 dag
Amazon.nl
Shopscore(686)
9,95
€2,991-3 dagen

Specificaties

EAN5908277713706

Beschrijving

  • Goede voedingswaarden - roggezuurdesembrood met gist en mout is een garantie voor hoogwaardige natuurlijke ingrediënten en altijd succesvol thuis bakken dat langer vers blijft dan gekocht in bakkerijen!
  • Gebruiksgemak - het zuurdesem is direct klaar voor gebruik. Je kunt er gemakkelijk gebruik van maken door zowel in de oven als met een broodmachine brood te bakken.
  • Heerlijke smaak van zelfgebakken brood - dankzij het gebruik van zuurdesem kun je tot 750 g zelfgebakken brood maken met een unieke, lichtzure smaak, heerlijk aroma, sappig, donker kruim en knapperige, rossige korst.
  • Betere verteerbaarheid van brood - zelfgemaakt gebak zonder toevoegingen is een uitstekende bron van eiwitten en vezels. Brood is daardoor gezonder, beter verteerbaar en kan onderdeel zijn van de voeding van kinderen en ouderen!


Elke dag vers, lekker en knapperig brood zonder dat je de deur uit hoeft? Roggezuurdesem met gist gebruiken - het is heel eenvoudig. Bak je eigen zelfgebakken brood en verras je dierbaren! De natuurlijke samenstelling van roggezuurdesem met gist en mout staat garant voor gezond bakwaren zonder kunstmatige stoffen en smaakversterkers. Roggezuurdesembrood heeft een uitgesproken, lichtzure smaak, een donker en sappig kruim en een knapperige, rossige korst - dit alles kan in slechts een paar uur thuis worden bereikt! Eén verpakking is voldoende om een ​​brood van maximaal 750 g te bakken en het gebruik ervan is uiterst eenvoudig. De verpakking bevat twee zakjes: één bevat zuurdesem, de andere bevat speciaal geselecteerde gist. Het product is zowel geschikt voor het bakken van brood in de oven als in een speciale broodmachine.

Gebak op basis van zuurdesem met gist is een rijke bron van vezels, zodat ze deel kunnen uitmaken van het dieet van kinderen en ouderen. Het ontbreken van kunstmatige en chemische toevoegingen verlengt de versheidsperiode van bereid brood.

Voordelen van het gebruik van zuurdesem:
- betere verteerbaarheid van brood,
- delicate smaak,
- knapperige korst,
- mooiere kleur van brood,
- sappige kruim,
- langere versheid van brood.

Recept voor het bakken van 750 g brood met roggezuurdesem:
Ingrediënten:
350 ml lauw water,
10 g zout,
350 g tarwebloem type 500-750,
150 g roggebloem type 720,
1 pakje. roggezuurdesem met gist en mout (zuurdesem en gist).
Optioneel:
2 eetlepels zaden, bijv. zonnebloem, pompoen, soja.

Oven:
Kneed het deeg uit de hierboven genoemde ingrediënten - totdat je een massa verkrijgt met een elastische consistentie zodat het deeg loskomt van de pan. Laat ongeveer 1 uur staan. afgedekt op een warme plaats. Kneed het deeg vervolgens opnieuw (het duurt maar een korte tijd) en doe het in de vorm. Laat het opnieuw op een warme plaats rijzen tot het deeg in volume is verdubbeld. Zet ondertussen een kom water in de voorverwarmoven, hierdoor krijgt het brood een knapperige korst en blijft het kruim vochtig. Bak in een voorverwarmde oven gedurende ca. 1 uur. bij 200°C.

Broodbakmachine:
Voeg de genoemde ingrediënten in de aangegeven volgorde toe aan de kom van de broodbakmachine en stel het basisprogramma (BASIC) in om een ​​middelbruine korst te verkrijgen. Na ongeveer 3 uur is het brood klaar.

Ingrediënten:
gedroogd roggezuurdesem (65,2%) (gemalen roggeproducten, gerstemoutextract), actieve gedroogde gist (34,8%) (S. cerevisiae gist, emulgator: sorbitanmonostearaat).

Aandacht!
Niet voor directe consumptie.
Natuurproduct - wijzigingen voorbehouden.
Allergeneninformatie: bevat gluten.
Op een droge, koele, schaduwrijke plaats bewaren.

Afmetingen verpakking:
lengte 12 cm,
breedte ca. 0,5 cm,
hoogte 17 cm.