Gist + voedingsstof voor rode wijnen Fermivin® VR5 VITA is een perfect op elkaar afgestemde gist en voedingsstof die u zal helpen bij het bereiden van uw huiswijn. Het product zorgt voor volledige verzwakking van de bereide drank. De beste giststammen zorgen voor een efficiënte fermentatie van kersen-, druiven-, appelbes-, vlierbessen- en bosbessenwijnen. Met de set kunt u maximaal 25 liter wijn bereiden.
Hoe te gebruiken:
Gist vereist geen voorafgaande vermenigvuldiging. Meng ze in 100 ml gekookt water, laat afkoelen tot 30 °C en laat 20 minuten staan. Giet daarna de oplossing in de gistingscontainer/ballon met de wijnstand. Breng de juiste hoeveelheid voedingsoplossing (1 g voedingsoplossing/1,5-2,5 l most) aan in drie gelijke porties: I - vóór inenting met gist, II - na 2-3 dagen fermentatie, III - na ongeveer 10 dagen, wanneer °Blg moet dalen naar 8-12. Los porties van het medium op in 100 ml most, giet het vervolgens in een bakje/ballon en meng.
Voeg de voedingsstof niet rechtstreeks aan de gistinenting toe!
Ingrediënten:
medium 58,8% (diammoniumwaterstoffosfaat, componenten van inactieve gistcellen, vitamine B1 (thiaminehydrochloride)), gist 41,2% (wijngist S. cerevisiae, emulgator: sorbitanmonostearaat).
Grote van het zakje:
lengte 8 cm
breedte ca. 0,5 cm
hoogte 20 cm