Deze Japanse shoyu sojasaus (shoyu: sojasaus in het Japans) van Kikkoman is een traditioneel gebrouwen koikuchi sojasaus. Kikkoman is een Japans bedrijf met meer dan 100 jaar ervaring in het brouwen van natuurlijke sojasaus. Koikuchi sojasaus - of Japanse donkere sojasaus - is het meest gekende type sojasaus wereldwijd. Het wordt gemaakt van gelijke delen gefermenteerde sojabonen en tarwe. Deze mengen we met puur bronwater en zeezout. Deze sojasaus is volledig vrij van kunstmatige smaakstoffen en andere additieven.
Zout-zoete smaak van koikuchi sojasausKoikuchi sojasaus heeft een bruin-rode kleur en diepe zout-zoete smaak. De smaak is vergelijkbaar met Chinese lichte sojasaus, hoewel het iets zachter en minder zout is. Koikuchi sojasaus heeft een mildere smaak dan Japanse tamari sojasaus.
Koken met shoyu koikuchiKoikuchi sojasaus voeg je toe aan koude gerechten of als finishing touch op warme bereidingen. Zo wordt de smaak van koikuchi optimaal behouden. Koikuchi sojasaus is heerlijk bij sushi, in dressings, over salades of als afwerking over rijstgerechten en andere Japanse gerechten.
IngrediëntenWater, sojabonen, tarwe, zout. 100% natuurlijk, zonder toevoegingen.
AllergenenDit product bevat volgende allergenen: gluten, soja.
Dit product wordt verpakt en/of bewaard in een bedrijf waar ook producten met noten, pinda, mosterd, selderij, gluten, sesam, soja en sulfiet worden verwerkt. Ondanks alle voorzorgen is het mogelijk dat dit product sporen van deze allergenen bevat.
Ook gekend als