Melk van een koe bevat ongeveer 6,25% proteïne. Dit bestaat voor 80% uit caseïne (kaasstof) en 20% uit wei. Wei blijft over nadat kaas is gemaakt. De vloeistof van wei proteïne moet door vele - soms ingewikkelde - processen om wei proteïne concentraat van hoge kwaliteit in poedervorm te verkrijgen.Ten opzichte van andere proteïnes lijkt wei ondergewaardeerd, terwijl onderzoeken steeds vaker laten zien dat wei grote gezondheidsbevorderende effecten kan hebben. Wei proteïne concentraat wordt al langere tijd door bodybuilders gebruikt, omdat deze proteïne zorgt voor de verzorging van gevoelige spieren tijdens en na het sporten. Het meest gangbare criterium om de kwaliteit van een proteïne te meten is de Biologische Waarde (BW). Hoe hoger de BW, hoe beter de proteïne opgenomen en vastgehouden wordt in het lichaam.Wei is een complete proteïne, dat alle essentiële en niet-essentiële aminozuren bevat en heeft de langste keten van aminozuur die in de natuur gevonden wordt. Wei heeft de hoogste